Column PRO: Actief & Sportief

Column
Afbeelding
(Foto: PRO!)

Woensdag  11 mei waren de leden van de PRO: en Netwerk Purmerend te gast bij FC Volendam. We kregen een kijkje achter de schermen van het stadion en als klap op de vuurpijl vertelde oud profvoetballer Keje Molenaar deze middag over de link tussen topsport en het ondernemerschap en de waarde van een goede samenwerking. 

Een mooi voorbeeld van ontwikkelingen en uitdagingen waar menig ondernemer voor staat in deze tijd. Iedereen is wakker en het ondernemen is weer in volle gang. Met nieuwe uitdagingen in het bedrijfsleven waarbij het misschien op dit moment wel minder gaat om ‘hoe kan ik omzet halen’ maar vooral om ‘hoe kom ik aan personeel’. 

Waterland Werkt 

Zondag 2 oktober 2022 is het weer zover, Waterland Werkt. Een grootschalig event waarbij bedrijven, leerlingen, studenten en werkzoekenden elkaar ontmoeten om leerlingen en werkaanbod in de toekomst op lokaal niveau te matchen. Heb jij handjes tekort? Laat dan zondag 2 oktober zie wat jouw bedrijf in huis heeft en kom in contact met nieuwe medewerkers. Waterland Werkt vindt dit jaar plaats op industrieterrein De Koog. Inmiddels hebben zich meer dan 40 bedrijven aangemeld. Jouw bedrijf mag natuurlijk niet ontbreken tussen de spraakmakende bedrijven. Meld je daarom nu aan via www.waterlandwerkt.nl. Hier vind je ook meer informatie.

De Koog 

Maar ook rondom industrieterrein De Koog zelf is er genoeg te doen. Dinsdag 19 april was op ons verzoek sinds lange tijd weer een evaluatieavond georganiseerd voor de ondernemers over de stand van zaken betreffende het opstellen van de gebiedsvisie van De Koog. Tijdens de bijeenkomst - geleid door Bureau BVR - werden de zorgen en urgenties geïnventariseerd, maar ook werd er uiteraard gekeken naar de kansen en opgaven voor de toekomst van de Koog.  

Op 12 mei was de PRO: tafelgast in het debat samen met andere stakeholders, tevens vertegenwoordigers van onder andere provincie, MRA, gemeente, vervoersmaatschappij, onderwijs, sport, cultuur, maatschappelijke en culturele voorzieningen, ondernemers, woningbouwverenigingen en ontwikkelende partijen, om in gesprek te gaan over de gewenste transformatie van dit gebied.  Er wordt gedebatteerd over De Koog als volwaardig stadsdeel dat bijdraagt aan de complete stad Purmerend. Welk programma hoort daarbij, welk vervoerssysteem en welke uitstraling en kwaliteit van gebouwen en openbare ruimte? Maar ook op het gebied van sport (E-sportcampus), economie (modernisering van de bedrijven) en/of stedelijkheid (gemengd werk-woongebied). Voor wie doen we dat en wat is er nodig van partijen om de transformatie van De Koog tot een succes te maken? Uiteraard zullen wij jullie over de verdere ontwikkeling op de hoogte houden. 

Tekst loopt door onder afbeelding


Kansen en opgaven voor de toekomst van de Koog. (Foto: RodiMedia/JB)

Uitvoeringsprogramma Binnenstad 

Met veel plezier hebben wij het afgelopen jaar meegewerkt aan de visie en het uitvoeringsprogramma van de Binnenstad welke inmiddels de laatste fase is ingegaan. Wij zijn dan ook blij met het nieuwe bestuur van de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) dat verder het stokje over zal nemen zodat wij weer meer tijd hebben ons met andere projecten bezig te houden. 

Parkeerbeleid  

Om de stad leefbaar en bereikbaar te houden stelt de gemeente voor de Stadhuispleingarage en parkeergarage Claxonate een grotere rol in de parkeeropgave van de (binnen)stad te geven. Voor de exploitatie van deze twee parkeergarages schrijft de gemeente een aanbesteding uit. Voor deze aanbesteding is het nodig dat de gemeente richting geeft aan het parkeerbeleid in 2023. Het college stelt de raad onder meer voor om de tarieven en tijden op straat aan te passen en een bedrag beschikbaar te stellen om invulling te geven aan het trekken van (regio)bezoekers naar de parkeergarage. Alle ondernemers hebben hierover een brief ontvangen van de gemeente. Wij als PRO: hebben daar onze bedenkingen over. Wij zien dit beleid te veel gericht op alleen bewonders van Purmerend en hebben dan ook onze vragen gesteld als het gaat om het potentieel van de sterke regiofunctie van de binnenstad in combinatie met het toekomstige Programma Binnenstad en de beschikbare plekken als we verder in de toekomst kijken van Purmerend.   

Marktstadrun Business loop 

Als PRO: willen we niet alleen actief bezig zijn met diverse projecten, maar ook sportief. Tamira Steelink is namens de PRO: in de commissie gestapt van de Marktstadrun. Want ook dit jaar is er weer een business Run op de afstanden 4 en 8 km, op zondag 4 september in Purmerend. Hoe wij als PRO: hierin gaan participeren laten wij jullie nog weten. 

PRO: Zomerfeest 

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, maar we mogen weer! Donderdag 30 juni vanaf 17.00 uur is het PRO: Zomerfeest bij Fort Resort Beemster. Graag nodigen wij je uit om samen met ons te proosten op 45 jaar PRO: Meld je aan via secretariaat@pro-site.nl. Graag onder vermelding van bedrijfsnaam, naam en het aantal personen waarmee je komt. Heb jij zelf wat te vieren, laat ons dat ook weten zodat wij ook jouw bedrijf in het zonnetje kunnen zetten via onze website en socials. 

Word nu lid 

Het doet ons goed ook deze maand weer een aantal nieuwe leden te mogen verwelkomen. Met de slogan “Wij zijn PRO:” blijven wij ons inzetten samen met jullie voor een beter ondernemersklimaat in de Beemster & Purmerend. Bovendien hebben wij een mooie lidmaatschapsactie voor nieuwe leden. Wij hopen je dan ook spoedig te mogen begroeten op één van onze activiteiten. Schroom niet om ons aan te spreken of om met vragen contact op te nemen met secretariaat@pro-site.nl

Afbeelding
Uitreiking VOWA-jaarprijs tijdens NV Purmerend Algemeen 9 mrt., 11:33
Afbeelding
Kickoff Sectortafel Hospitality in de Markthal Algemeen 9 mrt., 10:59
Afbeelding
Wens voor BIZ commercieel vastgoedeigenaren in Purmerendse binnenstad Algemeen 3 mrt., 11:21
Afbeelding
Lucien van Aalzum nieuwe manager Waterlandse Uitdaging Algemeen 2 mrt., 15:13
Afbeelding
Leerzame en gezellige bijeenkomst bij Netwerk Purmerend Algemeen 28 feb., 11:20
Afbeelding
De (e)sports Tech Campus in De Koog wordt 'nieuwe parel' in Purmerend Algemeen 27 feb., 12:51
Afbeelding
Kerstbrodenactie levert € 6.500,- op voor Wij Allemaal, invalidentoilet kan er komen Algemeen 24 feb., 14:33
Afbeelding
't Broodjeshuys sluit na 38 jaar wegens pensioen Sylvia en Cees Fiene Algemeen 23 feb., 15:26
Afbeelding
Nooit meer chillen bij het petit café van Brenda in Purmerend Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
Passie voor het vak: Woonstudio Joost Laan Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
De bierbrouwerij is terug op de Purmerendse Koemarkt Algemeen 22 feb., 15:43
Afbeelding
Horecagroothandel Schaap heeft de zaakjes Dick voor elkaar Algemeen 22 feb., 10:38
Afbeelding
100% Media & Partner Netwerk blijft zich in de kijker spelen Algemeen 22 feb., 10:27