Samen op weg naar die stip aan de horizon

Column
Afbeelding
(Foto: PRO:)

We zijn inmiddels begonnen aan een najaar vol activiteiten waarin ook belangrijke initiatieven vanuit onder andere de economische visie concreet tot duiding moeten komen. Van belang hierin is om samen de positieve energie vast te houden tot aan die stip aan de horizon. Om ervoor te zorgen dat de geschetste visie ook daadwerkelijk een toekomstige realiteit wordt is een PRO-actieve houding, in combinatie met concrete acties, van alle belanghebbenden ­noodzakelijk opdat zij samen deze visie gaan realiseren. Precies in die samenwerking probeert de PRO: al 45 jaar te voorzien. Soms op de voorgrond, maar meestal op de achtergrond. 

Waarbij wij ook binnen onze eigen organisatie steeds verder professionaliseren en structureren. Daarom zijn wij erg verheugd twee nieuwe kartrekkers binnen de PRO: te introduceren. Wij stellen jullie voor aan Brenda van Harlingen (koeriersbedrijf) en Patricia van der Linden (In’s & Outs Middenbeemster). Brenda zal zich, in een nieuwe werkgroep met vertegenwoordigers van gemeente, politie, handhaving en wijkmanagers, gaan bezighouden met veiligheid, parkmanagement en circulair & duurzaam op de industriegebieden. Patricia zal zich, vanuit haar lange ervaring als onderneemster, gaan inzetten voor de detailhandel, voor de PRO: bemiddelen en de kennis en ervaring op het gebied van de detailhandel bundelen. Dit gaat om zaken als placebranding, centrumontwikkeling, visie en inbreng over mobiliteit, parkeren, ontwikkeling detailhandel, en communicatiecampagnes. Welkom dames!

Gebiedsvisie De Koog

De afgelopen tijd zijn er verschillende bijeenkomsten gehouden waarbij omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden konden meedenken over de visie. Het debat heeft later plaatsgevonden dan gepland en er is meer tijd nodig om tot een goede uitwerking te komen. Die extra tijd willen we ook nemen, zodat we straks een gedragen visie hebben. De planning is nu dat de gemeente kort na de zomer de perspectieven aan omwonenden en andere belanghebbenden gaat voorleggen. Hiervoor volgt nog een uitnodiging.

Campusontwikkeling De Koog Purmerend

Op woensdag 6 juli jl. bespraken wij in een eerste sessie met belanghebbende partijen, met welk doel en op welke wijze de belangrijkste spelers in dit gebied tot een gezamenlijk gedragen inspirerend, toekomstgericht en realiseerbaar Convenant kunnen komen. Alle partijen kunnen eraan bijdragen om gericht te werken aan het benutten van de unieke kansen tot kruisbestuiving: werken én leren, sport als verbinder van tech én onderwijs, innovatieve start-ups, stages, aantrekkelijke werkgelegenheid. Elementen die elkaar versterken maar met behoud van de eigen identiteit en eigenheid. De vervolgsessie vond plaats op 12 september, na het ter perse gaan van dit nummer. Wij zullen hiervan nog verslag doen. 

Uitvoeringsprogramma binnenstad

De Visie Programma Binnenstad is inmiddels uitvoerig besproken en het binnenkort wordt het uitvoeringsprogramma bij de raad voorgelegd. Ten tijde van het schrijven van dit stuk zijn beide voorzitters, die vanaf het begin hebben mee gelopen in dit traject, druk met het doornemen van de laatste versie van het uitvoeringsprogramma, samen met de PCO en de horeca.

Verbreding P2000+

Als PRO maken we deel uit van de stichting P2000+ . Deze is in 1995 opgericht door de PRO:, PCO (Purmerend Centrum Ondernemers), KHN afd. Purmerend en de gemeente Purmerend. De stichting heeft als doel het verbeteren van het economisch klimaat in de gemeente Purmerend en met name de ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van het stadscentrum, alle aangrenzende gebieden, de wijkwinkelcentra en de industrieterreinen. Alles voor zover het zaken van belang betreft voor de gemeente en het bedrijfsleven. Enkele van de huidige projecten die de stichting heeft uitgevoerd zijn 

Waterland Werkt, O3, Koop lokaal tijdens de corona periode, Wonen boven Winkels, Kookboek Smaak en NV Purmerend.

Onafhankelijk voorzitter

Vorig jaar is Lea Sterenborg benoemd tot onafhankelijk voorzitter om de stichting een nieuwe impuls te geven. Er is veel gaande in Purmerend; vanuit de economische visie 2040, de woningbouwopgave, mobiliteit, de arbeidsmarktproblematiek en de ontwikkeling van de industrieterreinen. 

Het is dan ook de doelstelling P2000+ om te vormen tot het beleidsmatige gremium waar alle ontwikkelingen worden besproken waarbij ondernemers, gemeente en onderwijs betrokken zijn. Daartoe zal ook het onderwijs gevraagd worden tot de P2000+ toe te treden. Op deze wijze hopen we de versnippering van commissies en projecten tegen te gaan en daadkrachtig in te zetten op de economische versterking van Purmerend. We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen die spelen en zullen zeker een beroep op jullie doen in de uitvoering van de projecten.

VOWA jaarfeest

Eindelijk zal ook het VOWA Jaarfeest weer plaatsvinden en wel op maandag 26 september a.s. in De Purmaryn. Een avond met interessante sprekers en natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van de VOWA Ondernemersprijs 2021. Kanshebbers zijn: DETEC beveiligingen (PRO:), Kramer|Kuiper Accountants (PRO:), Kadoshop Ieniemienie (ZO), Platvis (IBEV), Drogisterij Jonker (BO) en De Koggehoorn Culinaire Dienstverlening (ZO).

Aanmelden Ondernemer van het jaar 2022

Ook volgend jaar wordt weer de PRO: ondernemer van het jaar gekozen. De prijs wordt toegekend aan die persoon of organisatie die zich gedurende het afgelopen jaar of gedurende een reeks van jaren heeft onderscheiden door het leveren van een positieve bijdrage aan het bedrijfseconomische klimaat in Purmerend. Hierin zijn twee categorieën, groot of klein, afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Leden van PRO worden opgeroepen om, met motivatie, kandidaten voor te dragen voor deze prijs. De kandidaten kunnen zowel PRO: leden zijn als niet-PRO: leden. Een jurycommissie selecteert daaruit genomineerden. De genomineerde bedrijven, die al zilveren winnaar zijn, krijgen vervolgens de gelegenheid zich te presenteren. De jurycommissie maakt uiteindelijk een keuze waarna de winnaar op het nieuwjaarsfeest van de PRO: bekend wordt gemaakt.

Kijk op www.pro-site.nl/ondernemersprijs waar de winnaar aan moet voldoen.

Wil jij een bedrijf/persoon nomineren? Geef de naam van het bedrijf met je motivatie door aan secretariaat@pro-site.nl

DE PRO: is er ook voor jou

Wij kunnen het niet vaak genoeg roepen … Heb je ideeën, jubilea, open dagen of andere punten die onze aandacht nodig hebben? Meld het ons via: secretariaat@pro-site.nl

Hier kun je je trouwens ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Interessante maar ook leuke nieuwsfeiten plaatsen wij op onze socials zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Blijf op de hoogte en volg ons!

Nieuwe leden:

De Uitvaartwens, Marion Korvers te Spanbroek
Bouw & Timmerbedrijf R. Slegt, Richard Slegt te Purmerend
ENO Afbouwbedrijf, Emin Jusic te Purmerend
Solid State Detachering, Hicham Dabo te Middenbeemster
Koggehoorn Culinaire Dienstverlening, Wim Doets te Oosthuizen
Koos Koning Beheer bv, Koos en Monique Koning te Middenbeemster
Vixx Hypotheken, Barry Dijkstra te Purmerend
Kozee Eten en Drinken, Marjolein de Reus te Purmerend
ICEPOINT, Cecil Boye te Purmerend

AGENDA

26 september: VOWA jaarprijs

2 oktober: Waterland werkt

6 oktober: PRO: BIZNIZBAR

13 oktober: PRO Actief kennis event

2 november: Gastvrij Waterland

3 november: PRO: Biznizbar

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50