Thierry van der Weide.
Thierry van der Weide. (Foto: Els Broers)

De pareltjes van de regio

Column

Deze column schrijf ik een dag na het bezoek van de VOWA Ondernemersprijsjury aan maar liefst zes ondernemers en ondernemingen in de regio. In mijn hoofd ben ik er nog vol van: zes mooie bedrijven met karakteristieke ondernemers die op een bijzondere manier met hun bedrijf aan de slag zijn. Deze zes zijn door de ondernemersverenigingen die bij VOWA zijn aangesloten, tot winnaar uitgeroepen en doen zo mee in de regionale verkiezing. We hebben nu de winnaars van 2020 en 2021 gejureerd. 

Platvis is een grote verwerker van diepgevroren vis. Vanuit vele hoeken van de wereld komen vele soorten vis naar Edam om gepaneerd, afgebakken, ingepakt te worden of een andere behandeling te ondergaan. De vis vindt zijn weg naar Italië, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië of andere Europese bestemmingen. Grote kans dat als je in bijvoorbeeld Italië vis uit het vriesvak van de supermarkt haalt, deze door Platvis is ingepakt.

De Koggehoorn is het bedrijf van Wim Doets. We kennen Wim van de filmpjes die hij maakt maar ook van de oliebollen die hij elk jaar vanaf half november in Oosthuizen verkoopt. Daarnaast is Wim freelance kok in vele eetgelegenheden. Met de Oliebollerie voorziet hij echt in een grote behoefte: men komt van heinde en verre om bij Wim oliebollen te kopen. 

Kadoshop Ieniemienie is een unieke winkel in Oosthuizen. Astrid verkoop een beetje van van alles. Een uitgebreid assortiment, van visspullen tot foto’s printen of verfkwasten en busabonnementen: bij Ieniemienie kun je terecht. Voor een dorp als Oosthuizen een belangrijke plek. 

Detec beveiliging is een grote leverancier van objectbeveiliging. Opgericht in de jaren ’70 en met nu de tweede generatie aan het roer. Met camera’s beveiligt Detec vele objecten in binnen- en buitenland. ‘Live toezicht’ is een belangrijk product waarmee Detec veel inbraken en ander leed weet te voorkomen en criminelen helpt oppakken. 

Kramer Kuiper is een onafhankelijk accountantskantoor. In een markt waarin de ‘Big 4’ domineren weten Kramer en Kuiper zich fier staande te houden door slim te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Bij hen kun je terecht voor advies, samenstellen van de jaarrekening en de controle van de cijfers. 

Drogisterij Jonker tenslotte bestaat sinds 1970. Mevrouw Koorn-Jonker runt deze drogisterij na 52 jaar nog altijd en is daarmee misschien wel de oudste nog actieve ondernemer in de regio. Ze is misschien wel bezig om de activiteiten af te bouwen, maar het ondernemersbloed stroomt ook nog volop. Een belangrijke vindplaats voor de inwoners van de Beemster. 

Het is voor de jury niet makkelijk geweest om deze zes met elkaar te vergelijken. Bij iedere onderneming en ondernemer hoort een verhaal waar je als jury van onder de indruk bent. Alle zes zijn een parel in de regio waar we met z’n allen trots op mogen zijn! 

Wil je weten wie de winnaar van de regionale ondernemersprijs is? Op 26 september maken we ’s avonds de winnaar bekend in Theater De Purmaryn. 

Contact met VOWA is heel simpel: mail naar info@vowa.nl of stuur een berichtje via LinkedIn.

Afbeelding
Afbeelding
Column Hayhoe Familierechtadvies: Voorkom verrassingen Column 7 nov, 10:51
Afbeelding
Holland Mechanics: Innovatie zit in ons bloed Algemeen 7 nov, 10:51
Afbeelding
Solident houdt mondzorgpraktijken telefonisch bereikbaar Partnerbijdrage 7 nov, 10:51
Afbeelding
Over Rood: ‘Wacht niet tot het 5 over 12 is voor je hulp inroept” Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Rabobank nieuwe partner van Circular Plastics Alliance Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Italiaanse delicatessen in Linea Gastronomica Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
“Kleine bedrijven steeds vaker het slachtoffer van cybercrime” Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Het belang van de ‘gouden cirkel’ voor binnenstad Purmerend Algemeen 7 nov, 10:49
Afbeelding
Duurzame aanpak in toeristische sector zorgt voor onderscheid Column 7 nov, 10:49
Afbeelding
Jonksign ‘in the picture’ met bijzondere logo op Groenhart pand Algemeen 7 nov, 10:49
Afbeelding
Column VOWA. Zoals altijd: praktisch aan de slag Column 7 nov, 10:35
Afbeelding
De raad bij de daad voegen Column 7 nov, 10:35
Afbeelding
Column Abma Advocaten: Beslag en erfrecht Column 7 nov, 10:34
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief