Column VOWA: Voortschrijdend inzicht

Column
Thierry van der Weide
Thierry van der Weide (Foto: Els Broers)

De inkt van mijn vorige column, over de werkzaamheden aan de A7 komend jaar, was amper droog of het dossier ontwikkelde zich toch al wat positiever. De afgelopen weken hebben de ondernemers uit Waterland, samen met hun collega’s uit West-Friesland en soms zelfs heel Noord-Holland, laten zien wat we kunnen als we de krachten bundelen. Daar ben ik ongelooflijk trots op!

Ik ga niet al onze geheimen verklappen (want je weet maar nooit wie dit stukje leest). Het was een soepele combinatie van inhoudelijke kennis, de juiste kennissen en de juiste acties. We zijn met z’n allen – en dan bedoel ik eigenlijk alle inwoners van Noord-Holland – veel dank verschuldigd aan Ron Rijser, Bas de Lange en Ruud van ’t Hek, die al meer dan een jaar hun kostbare tijd beschikbaar stellen door met Rijkswaterstaat mee te denken. Mede dankzij deze drie mannen zijn we als collectief goed beslagen ten ijs gekomen. En een mooi voorbeeld van hoe we met elkaar snel schakelen als het nodig is.

Het is ook op zijn plaats om onze aanspreekpunten bij Rijkswaterstaat een compliment te maken. Integendeel tot wat we verwachtten, bleek dit overheidsorgaan zeer makkelijk aanspreekbaar. In goed en open overleg hebben we standpunten uitgewisseld en heeft men echt naar ons geluisterd. Belangrijkste resultaat is dat de uitvoering van de werkzaamheden twee maanden korter is geworden met behoud van kwaliteit. De samenwerking met Rijkswaterstaat is ook nu nog ronduit prettig te noemen. We hebben afgesproken ook tijdens de uitvoering regelmatig contact met elkaar te hebben om de voortgang te bespreken. Hopelijk lukt het ons om de uitvoeringsperiode nog korter te maken…

Maar het blijft afzien met z’n allen. We zullen vijf maanden lang (of korter als dat kan) veel ellende hebben op de verschillende wegen in Noord-Holland. In alle richtingen en in de hele regio krijgen we veel extra reistijd voor de kiezen. Alle inspanningen zijn erop gericht om de vertragingen te beperken. En daar heb je zelf invloed op: denk voor je vertrekt goed na over OF je ook echt op pad moet en daarna HOE je dat het beste kunt doen. Pak niet automatisch de auto, kijk naar de actuele verkeersinformatie en beschouw het openbaar vervoer of de fiets als een serieus alternatief. Op die manier kunnen we allemaal bijdragen aan een zo draaglijk mogelijke periode.

Met dit vooruitzicht belooft 2024 een roerig jaar te worden. Ik hoop van harte dat ik over een jaar een column typ waarin ik opschrijf dat we het met z’n allen doorstaan hebben.

In 2024 zal VOWA zich uiteraard weer inzetten voor een goed ondernemersklimaat in de regio Waterland. Dat doen we door te werken aan voldoende ruimte, aan het zo snel mogelijk oplossen van het energietekort, aan een betere arbeidsmarkt, aan de benodigde infrastructuur en aan het verbeteren van ons toeristisch profiel.

Rest mij iedere lezer heel fijne kerstdagen te wensen en een voorspoedig 2024!

Contact met VOWA is zeer eenvoudig: mail naar info@vowa.nl of stuur een berichtje via LinkedIn.

(Foto: VOWA)
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50