Rien de Wolf verruilt Amsterdam-Noord voor Purmerend

Nieuws
Rien de Wolf is één van de ondernemingen die de intrek neemt in het  multifunctionele verzamelpand BaanStay, voorheen CarPlaza.
Rien de Wolf is één van de ondernemingen die de intrek neemt in het multifunctionele verzamelpand BaanStay, voorheen CarPlaza. (Foto: aangeleverd)

Na het zomerseizoen opent Rien de Wolf in het bedrijfsverzamelgebouw BaanStay aan de Ampèrestraat in de Baanstee in Purmerend een 2.500 vierkante meter grote vestiging. In het 11.000 vierkante meter grote pand, voorheen het onderkomen van een aantal automerken, betrekt Rien de Wolf als laatste van de 7 nieuwe ondernemers een 2.500 vierkante meter grote vestiging waarin de specialiteiten watersport, hengelsport, kamperen en outdoor een overzichtelijke plek krijgen. Jysk en Welkoop zijn begin van deze maand geopend en alvorens Rien de Wolf zelf de deuren wagenwijd open zet zijn het Carpet Right, Haco Wonen, het Wokrestaurant (nu nog De Doele) en JAN Accountants die het pand completeren.

Daarmee neemt Rien de Wolf definitief afscheid van Amsterdam Noord, de bakermat van het familiebedrijf. Daar, aan de Distelweg en vanaf 2006 aan de Papaverweg, is het bedrijf in stappen gegroeid tot het veelzijdige en specialistische bedrijf dat het nu is. Het was opa Meijer de Wolf die ver voor de Tweede Wereldoorlog op Wittenburg een voddensorteerderij (recycling in hedendaagse termen) begon. In de oorlog werd het bedrijf door de Duitsers afgepakt en na de oorlog - compleet leeg - teruggegeven. In 1956 verhuisde Meijer met Rien senior naar Amsterdam Noord op de Distelweg. Van niets werd weer iets gemaakt, tot 1970. Toen stopte de inmiddels in het bedrijf werkzame vader van Rien, ook Rien genaamd, met de voddensorteerderij en werd deze omgezet naar Dumphandel Rien de Wolf. Gebruikte gereedschappen en legerkleding vormde een van de verkoopsuccessen van de firma.

Expansiedrift voortgezet

In een later stadium kwamen Rien jr. en broer Guus, beiden op 16-jarige leeftijd, de familiegelederen versterken. In 2004 overleed Rien sr. Twee jaar later werd de verhuizing naar de Papaverweg in Amsterdam-Noord een feit. De expansiedrift kon daardoor voortgezet worden. In de tussentijd veranderde de handel. “Waar we vroeger met gebruikte gereedschappen en andere tweedehands spullen het verschil konden maken, voelden we dat we een andere kant op moesten. Langzaam maar zeker verkochten we steeds meer nieuw en besloten we ons meer te specialiseren. Die weg zijn we bewuster gaan bewandelen”, vertelt Rien de Wolf.

Enige tijd geleden viel zijn oog op het opvallende hoekpand aan de Ampèrestraat. “De locatie stond me aan, het is zo pal aan de doorgaande weg een zichtlocatie en je kan er ruim parkeren. Ik heb het idee dat bedrijven van een bepaalde oppervlakte niet meer passen in Amsterdam. Dat geldt niet alleen voor Noord, maar vind ik van heel Amsterdam. We laten Noord achter ons, dat vinden de mensen daar ontzettend jammer, maar ze snappen het ook wel weer. Trouwens, velen hebben ons al laten weten dat ze ons straks gaan vinden”, lacht Rien.

Medewerking van gemeente

Van de gemeente Purmerend hebben Rien, zijn broer Guus (die zich langzamerhand iets meer terugtrekt) en diens in het bedrijf werkende zoon Sam veel medewerking gehad. “Ik kan niet anders zeggen dan dat er alles aan gedaan is om het voor ons zo goed mogelijk te regelen. Zoals het omzetten van de bestemming van showroom naar grootschalige detailhandel. Het was ook leuk om te horen dat de gemeente onze komst ziet als een waardevolle toevoeging aan Purmerend.”

Ik kan niet anders zeggen dan dat er alles aan gedaan is om het voor ons zo goed mogelijk te regelen.

Over de nieuwe winkel in Purmerend zegt hij: “Er bestaat geen enkele winkel in Nederland waar alles onder een dak en met zoveel expertise wordt aangeboden. Er werken bij ons alleen maar pure specialisten. Of je een bootje wil kopen, de sportvisser een professionele hengel wil aanschaffen of iets nodig hebt in de segmenten kamperen, outdoor, werkkleding en - schoenen of barbecues en buitenkeukens, bij ons zijn de mensen echt aan het juiste adres.”

Beleving

De Wolf noemt winkelen in zijn aanstaande winkel in BaanStay een beleving. “Het leuke en ook wel unieke van ons concept is dat we het hele gezin kunnen bedienen. Dat zien we nu ook in Noord; vader wil een bootje of een tophengel, moeder neemt een kijkje bij de afdeling kamperen of barbecues en zoon of dochter kan terecht in de afdeling outdoor. Zo hebben we in Noord al heel veel blije stelletjes de deur uit zien gaan. En ze komen niet alleen uit deze regio, maar vanuit het hele land. Ik voorzie dat straks in Purmerend nog veel meer.”

Klap op de vuurpijl

Dat Rien de Wolf pas na de zomer de deuren opent heeft onder meer te maken met het feit dat andere bedrijven in BaanStay in de aanloop naar hun definitieve openingsdatum regelmatig gebruik moeten maken van de vierkante meters van Rien de Wolf. “Het is aan de andere kant ook wel fijn dat we dingen nu gefaseerd kunnen organiseren. We hebben de tijd om alles goed te regelen, zodat we straks met een klap op de vuurpijl open kunnen gaan”, aldus Rien de Wolf tot slot.

Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00