BRASA Beemster uitgebreid met 13 hotelkamers

Nieuws
Annemieke van Wijnen, Brasa Beemster: "De hotelkamers zijn luxueus, zonder overdadig te zijn.”
Annemieke van Wijnen, Brasa Beemster: "De hotelkamers zijn luxueus, zonder overdadig te zijn.” (Foto: BRASA Beemster)

De gemeenschap verbinden, daar staat Het Heerenhuis in Middenbeemster al bijna twee eeuwen voor. Onderneemster Annemieke van Wijnen heeft de status van het monumentale pand als middelpunt van de lokale samenleving echter meer dan alleen versterkt. Ze had enkele jaren geleden al voor nieuw elan gezorgd met het restaurant BRASA Beemster op de benedenverdieping. Aan die bruisende BRASA Beemster-beleving is sinds kort, met de opening van een gloednieuw hotel, een nationale en zelfs internationale dimensie toegevoegd. 

Want de 13 hotelkamers zijn enerzijds bedoeld voor toeristen die het werelderfgoed Beemster en zijn omgeving willen ervaren, maar dienen anderzijds ook om het tekort aan hotelbedden voor ondernemers uit de regio Waterland op te lossen. Zeker nu de Raad van State een streep door de plannen van de gemeente Purmerend heeft gezet voor een hotel in het Beusebos, is de komst van het sfeervolle, kwaliteitsrijke hotel in het hart van Middenbeemster een welkome opsteker voor ondernemend Waterland.

Wie als bedrijf zakelijk bezoek krijgt en dat bezoek op een kleinschalige, hoogwaardige manier wil laten overnachten kan nu op maar weinig plekken terecht in Waterland

“Wie als bedrijf zakelijk bezoek krijgt en dat bezoek op een kleinschalige, hoogwaardige manier wil laten overnachten kan nu op maar weinig plekken terecht in Waterland”, vertelt eigenaresse Van Wijnen (44). “Ons Boutique Hotel voorziet in combinatie met BRASA Beemster in die behoefte. De hotelkamers zijn luxueus, zonder overdadig te zijn. Daarmee sluiten ze aan bij het concept van BRASA: we hebben een hoogwaardig restaurant dat tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk is. Of je nu een tosti wilt of een uitgebreide maaltijd, je wordt met dezelfde persoonlijke service ontvangen. Voor het hotel geldt dat we vier type kamers hebben, Comfort, De Luxe, Junior Suite en Suite, zodat we elke doelgroep kunnen bedienen.”

Tekst loopt door onder afbeelding

B&B, Purmerend, Brasa Beemster, overnachten, Beemster

Een van de suites. (Foto: BRASA Beemster)

Waterlands DNA

Het hotel en het restaurant hebben daarmee een echt Noord-Hollands annex Waterlands DNA: kwaliteit te over, maar zonder de neus in de lucht te steken. What you see is what you get en om met het hotel te beginnen: vanaf om en nabij de 100 euro heb je al een prachtige ruime kamer met een 2-persoonsbed, airco, nespresso-apparaat en een fraai betegelde badkamer met inloopdouche. Het verschil met de duurdere kamers zit hem vooral in de omvang en de aankleding, in de hogere prijsklasse springt het verblijf er kortom qua uitstraling nóg meer uit. Maar als het gaat om de inrichting heb je in de Comfort-kamer en de Suite dezelfde accessoires met één uitzondering: de meest aansprekende hotelkamer, die uit maar liefst 32 vierkante meter beslaat, heeft een badkamer mét bad.

Met de komst van het hotel is een diep gekoesterde wens van Bas Poel, al decennia eigenaar van Het Heerenhuis, in vervulling gegaan. Beemsterling Poel wilde al heel lang Het Heerenhuis in oude luister herstellen en de komst van een hotel was een onlosmakelijk onderdeel van het plan dat zijn nalatenschap aan de plaatselijke gemeenschap moest zijn. Immers, tot 1930 had het in 1826 opgeleverde pand ook altijd een hotelfunctie gehad. Poels droom is nu uitgekomen, maar nog niet helemaal vervolmaakt. “Ook het aangrenzende koetshuis willen we graag opwaarderen”, vertelt Van Wijnen. “We zouden daar graag zeven hotelkamers in willen realiseren.”

Tekst loopt door onder afbeelding

B&B, Purmerend, Beemster, overnachten, Brasa Beemster
(Foto: BRASA Beemster)

Hoogwaardige vergaderlocatie

De huidige omvang van het hotel maakt echter al dat Het Heerenhuis een visitekaartje is geworden voor ondernemend Waterland. “We hebben, buiten het hotel en het restaurant, ook een vergaderlocatie”, vertelt de geboren Purmerendse. “Deze zaal zat boven en is nu door de komst van het hotel naar beneden verhuisd. Hij is voorzien van alle benodigde licht- en audioapparatuur met daarbij uiteraard ook een beamer.”

Menukaart met streekgerechten

BRASA Beemster benadrukt daarmee haar veelzijdige dienstverlening, maar wie de menukaart bekijkt leest tussen de regels door toch ook het eigen DNA. Gasten worden nieuwsgierig gemaakt met diverse maaltijden met daarin verwerkt streekproducten zoals Beemster kaas, Het Beemsterlant’s Varken, topvlees van de Purmerendse slagerij Hesseling en bonbons van Bonbon Atelier N. Limmen uit Zaandam. Ook durft Van Wijnen te vernieuwen, want op de menukaart staat ook een gerecht met maar liefst 700 gram runderribstuk alsmede een driedimensionale biologisch ‘geprinte’ steak.

Inspirerende trouw- en feestlocatie

Maar wat vooral opvalt is dat bij BRASA Beemster eigenlijk alles mogelijk is. Zo heeft dit uithangbord van de Waterlandse horeca ook een groot aantal vegetarische maaltijden, Caribische cocktails, visgerechten, burgers in diverse smaken en borrelhapjes in een groot aantal vormen en smaken. Dit alles in combinatie met de grote oppervlaktemeters maakt BRASA Beemster tot een ideale feest- en trouwlocatie: het restaurant is hiertoe af te huren en in de mooie maanden is het terras met de grote tuin een verlengstuk van de bijzondere BRASA-beleving die Van Wijnen heeft gecreëerd.

Tekst loopt door onder afbeelding

B&B, Purmerend, Beemster, overnachten, Brasa Beemster
Ook het ontbijt hoort bij de BRASA-beleving. (Foto: BRASA Beemster)

Ontbijt

Minder bekend is dat BRASA Beemster ook een heerlijk ontbijt met divers beleg en knapperige Kaiserbroodjes serveert, niet alleen voor de hotelgasten maar ook voor toevallige passanten en ondernemers die nog geen tijd hadden gehad om te ontbijten. Full service kortom!

B&B, Purmerend, Beemster, overnachten, Brasa Beemster
(Foto: BRASA Beemster)

B&B. Purmerend, Beemster, overnachten, Brasa Beemster
 (Foto: BRASA Beemster)

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15