Bouwend Nederland Z-W en Bouwmensen KZW nieuwe hoofdsponsor van Waterland Werkt

Nieuws
Bouwend Nederland; Ideale balans tussen leren en praktijk.
Bouwend Nederland; Ideale balans tussen leren en praktijk. (Foto: Sven Scholten)

Op 8 oktober vindt weer het regionale werk- en leerfestival Waterland Werkt plaats, in en rondom H20 en het Gerrit Rietveld op industrieterrein De Koog in Purmerend. Afgelopen jaar trok het festival zo’n 5000 bezoekers. Het door de Stichting P2000 geïnitieerde evenement is volledig non-profit en afhankelijk van deelnemers en sponsoren. Inmiddels is het evenement een paar hoofdsponsors rijk en onlangs werden daar Bouwend Nederland Zaanstreek-Waterland en Bouwmensen KZW aan toegevoegd. 

Voorbereidingen Waterland Werkt in volle gang

Bouwmensen KZW verzorgt bouwopleidingen tot timmerman, metselaar en schilder op MBO niveau 2 en 3. Al 40 jaar weet Bouwmensen de ideale balans tussen leren en praktijk te vinden. Leo Schoenmaker, directeur van Bouwmensen KZW vertelt: “Een echt vak leer je het beste in de praktijk. Bij ons ga je vier dagen per week aan de slag op een bouwplaats, waar je alle tips en trucs leert van zeer ervaren leermeesters. Daar hoort natuurlijk óók een passend salaris bij. Eén dag per week ga je naar een vestiging van één van de aangesloten ROC’s om meer te leren over veiligheid, regels en andere theoretische zaken. In de bouw zijn goed opgeleide krachten altijd welkom”. Bouwmensen leiden op tot een echte vakman of vakvrouw en doet dit volgens de nieuwe technieken en ontwikkelingen. Zij werken daarbij samen met zo’n 600 bouwbedrijven in de regio. Met de toenemende vergrijzing en opgaven in de bouw zijn meer medewerkers in die branche hard nodig!.

Potentiële leerlingen én beïnvloeders 

“Een evenement als Waterland Werkt is aansprekend voor een grote doelgroep waar we niet alleen potentiële leerling-werknemers kunnen ontmoeten maar ook hun beïnvloeders. Vaders, moeders, opa’s en oma’s enthousiasmeren hun kinderen vaak om voor een bepaalde richting te kiezen. De bouw is breed vertegenwoordigd, evenals veel andere sectoren. Hierdoor komt er een breed publiek naar het evenement dat normaal gesproken niet direct bij ons langs zou komen. Dit levert altijd leuke ontmoetingen en gesprekken op. Tenslotte is het een goed georganiseerd evenement waar we graag ons steentje aan bijdragen”, besluit Schoenmaker.  

Tekst loopt door onder afbeelding

Bouwend Nederland Zaanstreek-Waterland en Bouwmensen KZW hoofdsponsor Waterland Werkt
(Foto: Sven Scholten)

Al 50 deelnemende bedrijven

De eerste 50 exposanten zijn inmiddels bekend, een kleine greep: Techlands, Eipi, Rodi Media, Alliander, Archie Europe, Adrie Jonk, Verdie Koffiegroep, Van Geemen, Stichting Kinderopvang Purmerend, Spurd, Sigra, Verweij en Zn., Ranko, Technoberg IT Services, De Zorgcirkel, Engberts Hoveniers, Bouwmensen KZW, EBS, BHV Waterland, De Reclamestudio, Prokal Stoomtechniek,  Herenbos, Evean Zorg, Rabobank,  CirtTec, ICT vanaf Morgen, Nass B.v., Infra Bindt, Dick Schaap, KIVO plastic, Net4IT, Twaanlab, Stichting Wonen en Zorg, Engberts Elektrotechniek, Welness Profi Center en Arie Hollenberg.  

Een evenement voor iedereen! 

Waterland werkt is voor een hele brede doelgroep interessant. Voor bedrijven en instellingen is het een mooi platform om meer naamsbekendheid te genereren, maar ook om vacatures te presenteren. Met de toenemende vergrijzing en veranderende beroepen is het des te belangrijker om jouw bedrijf of sector te profileren en te laten zien aan de leerlingen die het evenement bezoeken; de medewerkers van de toekomst! 

Voor leerlingen is het een uitgelezen kans om zich te oriënteren op hun loopbaan. Zij kunnen tijdens Waterland Werkt zien wat er allemaal aan bedrijvigheid in de regio Waterland is, in gesprek met de mensen achter het bedrijf en direct kijken welke opleiding hiervoor nodig is. Voor werkzoekenden, of baanveranderaars is het evenement natuurlijk een grote snoepwinkel met tal van kansen en mogelijkheden. Tot slot is het evenement gewoon leuk om te bezoeken; er is van alles te zien, doen en beleven en gratis te bezoeken!  

Waterland Werkt: 8 oktober 2023 

Daphne Visser-Stobbe is namens Vroom Funderingstechniek uit Oosthuizen betrokken bij de organisatie en vertelt: “We adviseren bedrijven en organisaties niet te lang te wachten met aanmelden, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de promotie die wij voorafgaand aan het evenement doen.” Heb je interesse, wil je meer weten of wil je je snel aanmelden? Ga dan naar www.waterlandwerkt.nl of bel via 0299-796069 

Over Bouwend Nederland  

De afdeling Zaanstreek-Waterland van Bouwend Nederland behartigt belangen op lokaal niveau en is gesprekspartner voor gemeentelijke instanties. Contacten met samenwerkingsverbanden worden onderhouden, evenals het contact met opleidingsinstituten. Leden van Bouwend Nederland kunnen op vrijwillige basis lid worden van een lokale afdeling. Daar is het mogelijk collega’s te ontmoeten en praktijkervaring uit te wisselen. Voor de uitvoering van het beleid maakt het afdelingsbestuur gebruik van een aantal eigen commissies, afgevaardigden in externe organisaties/overlegorganen en uiteraard de overlegstructuur binnen de landelijke organisatie van Bouwend Nederland. Zoals de commissie Onderwijs, deze bevordert de instroom van nieuwe medewerkers op alle niveaus in de bouw. De commissie heeft tot taak hieraan gestalte te geven door samenwerking met Bouwmensen Zaanstreek-Waterland en regionale instellingen voor algemeen beroepsonderwijs.

Afbeelding
'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15