Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding

Nieuws
Karin Kuin: 'Het maken van verbindingen is in mijn ogen het belangrijkste wat er is'.
Karin Kuin: 'Het maken van verbindingen is in mijn ogen het belangrijkste wat er is'. (Foto: Tazama/Marco van Ammers)

Karin Kuin is per 1 augustus Eric Zwart opgevolgd als directeur van de coöperatieve Rabobank Waterland en Omstreken. Bovendien is Kuin verantwoordelijk voor het vakgebied Particulieren in de regio Noord-Holland Noord. Op zijn beurt is Zwart, na vier jaar in dezelfde functie in deze regio te hebben gewerkt, benoemd als directeur van de coöperatieve Rabobank voor Amersfoort Eemland.  

Karin Kuin volgt Erik Zwart op als directeur Rabobank Waterland en Omstreken

Karin Kuin (48) is een bekende binnen de 125 jaar bestaande Rabobank. Voor de benoeming in Waterland vervulde ze verschillende advies- en leidinggevende functies binnen het particulieren domein. De laatste twee jaar werkte ze als HR Business Partner in de regio Leiden Haaglanden en leverde ze een bijdrage aan projecten voor de Rabobank Groep.

Een nuchtere doener met oog voor de verbinding. Zo kun je de nieuwe directeur van Rabobank Waterland en Omstreken het beste omschrijven. De functies die ze in de afgelopen 25 jaar bij de bank heeft vervuld, deed ze met een voor haar enthousiaste, positieve en resultaatgerichte aanpak. Een pure pragmaticus dus. Zelf zegt ze hierover: “Het maken van verbindingen is in mijn ogen het belangrijkste wat er is. Dat geldt voor de collega’s met wie je werkt, maar dat gaat net zo goed op voor de contacten in je netwerk. Iedereen moet in zijn kracht kunnen werken en dan gaat het erom wat we van elkaar kunnen leren. Waar zit de gezamenlijkheid en hoe kunnen we elkaars kwaliteiten gebruiken om te komen waar we naartoe willen”.

Lokaal en dichtbij

De kersverse bankdirecteur heeft ervaren dat zij met haar omgeving de verbinding na Corona nog bewuster en nadrukkelijker is gaan zoeken. De woorden lokaal en dichtbij staan niet voor niets hoog in haar vocabulairelijst. “Door mijn voorgangers is in deze regio al heel veel gedaan. Ik wil graag op die weg verder gaan en proberen om aan de hand van mijn eigen stijl nog iets meer te betekenen. Ik wil zo snel mogelijk wegwijs zijn in het netwerk hier. Mijn grote wens is ook om verbindingen te maken met ondernemersverenigingen, ook hier om te kijken of we samen kunnen optrekken. Het vraagt natuurlijk even tijd voordat ik weet hoe de hazen precies lopen, maar dat komt allemaal vanzelf wel. Ook omdat ik mezelf graag op zoveel mogelijk plekken wil laten zien.”

Karin Kuin, getrouwd en moeder van een dochter van 7 en een bonuszoon van 24, ziet Rabobank Waterland en Omstreken als een prachtige bank in een maatschappelijk zeer betrokken en productieve regio met een enorme arbeidsparticipatie waar prachtige groeikansen zijn. “Met name de hoge mate van productiesectoren bieden veel perspectief voor circulaire economie, maar ook de bestaande woningvoorraad biedt perspectief voor verduurzaming en groei. Samen met onze leden, klanten en partners willen we graag een bijdrage leveren aan groei en aan een duurzame, inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen. Dat doen we met kennis, ons netwerk en financieringen”, zet ze haar ambitieuze aanpak nog eens kracht bij.

Duurzaam wonen 

Een van haar speerpunten is om vanuit de bank duurzaam wonen zo goed en aantrekkelijk mogelijk te maken . “Daar kunnen wij als Rabobank veel in betekenen. Mede om die reden wordt op woensdag 20 september op het kantoor van Rabobank in Purmerend, van 17.00 tot 20.00 uur, speciaal voor starters een zogeheten ‘Eerste huis kopen inloopevent’ gehouden. Deze dient als opmaat voor de Open Huizen Route van een week later. Karin: “Een week later herhalen we dit event op dezelfde dag en tijdstip in Alkmaar. Er zitten enkele adviseurs die exact kunnen vertellen wat wij als bank voor hen kunnen betekenen, zeker ook ten aanzien van wat er te financieren is aan duurzaamheid.”

Wat netwerken betreft valt Karin Kuin deze week met haar neus in de boter. “Ik heb al veel mooie verhalen gehoord over de kortebaandraverij. Daar ben ik dus zeker bij aanwezig en zal daar ongetwijfeld veel handen schudden. Ik heb er nu al zin in.”

JOHN BONTJE

Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00