Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in

Nieuws
Actrice Henriëtte ter Riet wist de aanwezigen te boeien.
Actrice Henriëtte ter Riet wist de aanwezigen te boeien. (Foto: Rodi Media)

Maar liefst 65 van de tot nu toe 93 exposanten gaven maandagavond gehoor aan de uitnodiging om voorinformatie over de beurs Waterland Werkt op te halen en vooral elkaar te ontmoeten. Het was een gezellige drukte in Thomson op de Koemarkt in Purmerend. De avond werd na afloop door iedereen als zeer positief ervaren. “Ik heb meerdere keren op een beurs gestaan, maar nog nooit is het zo goed voorbereid als nu”, zei een van de exposanten. Het regionale werk- en leerfestival Waterland Werkt wordt op zondag 8 oktober in en rondom H20 en Gerrit Rietveld op industrieterrein De Koog gehouden. Vorig jaar trok het 5000 bezoekers. De organisatie hoopt dit aantal op 8 oktober te overtreffen.

Naast de praktische en functionele informatie die de aanwezigen tijdens de Meet & Greet kregen voorgeschoteld, was er een hoofdrol weggelegd voor actrice Henriëtte ter Riet, toeval of niet ook nog een oud-docent van het Da Vinci College in Purmerend. Zij leverde de aanwezigen op een humoristische wijze in woord en spel de nodige tips ten aanzien van gedragingen tijdens de beurs. Hoe spreek je bezoekers aan, hoe lok je ze naar je stand, welke houding neem je aan? Het waren in alle gevallen open deuren, maar gingen er - mede dankzij de spontane steun van enkele exposanten - lachend in als zoete koek.

Tekst gaat door onder de foto


Het was maandagavond lekker druk in Thomson. (Foto: Rodi Media)

De decanen Peter de Graaf en Sander Plas van het Da Vinci College, en Toine Roomer van Twaanlab, legden de rol van de leerlingen tijdens Waterland Werkt uit. Hoe zij in de wedstrijd staan, wat de exposanten van hen kunnen verwachten en - niet onbelangrijk - op welke manier zij de leerlingen kunnen benaderen of misschien wel voor hun bedrijf kunnen interesseren. Tenslotte vestigde decaan Dionne van Twisk van scholengemeenschap W.J. Bladergroen de aandacht op de belangrijke rol die de leerlingen van die school in het arbeidsproces kunnen spelen.

Waterland Werkt dient als goede eerste stap voor mensen die op zoek zijn naar een leuke job, zich oriënteren op een nieuwe stap in het arbeidsproces, voor (toekomstige) schoolverlaters, degenen die in de bijstand zitten, zij die (nog) niet in beeld zijn bij de gemeente en instanties (zogeheten onbenut arbeidspotentieel) en degenen die op zoek zijn naar bij- of zaterdagbaantjes. Ook voor het upgraden van je CV en allerlei vragen rondom werk en mogelijkheden helpt een bezoek aan Waterland Werkt.

De exposanten gingen met een goed gevoel huiswaarts. Zij kunnen bijna niet wachten tot 8 oktober! Bedrijven en organisaties die zich nog niet hebben ingeschreven kunnen zich alsnog melden. Meer informatie is te vinden op www.waterlandwerkt.nl

Het was lekker druk in Thomson.
Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00