Stemming BIZ Vastgoedeigenaren gaat van start

Nieuws
Stephan de Bruin, Frits Dix, Trudy Eikenboom en Ron Vendrig (v.l.n.r.) gaan ervan uit er een BIZ Vastgoedeigenaren komt.
Stephan de Bruin, Frits Dix, Trudy Eikenboom en Ron Vendrig (v.l.n.r.) gaan ervan uit er een BIZ Vastgoedeigenaren komt. (Foto: Els Broers)

Eerder schreef Regio Zaken dat commercieel vastgoedeigenaren in de binnenstad van Purmerend zich gaan verenigen om te komen tot een goede samenwerking. Dit volgens een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Het nieuwe bestuur in oprichting, bestaande uit Frits Dix (voorzitter), Joost Brugman (penningmeester), Trudy Eikenboom (secretaris) en de algemene bestuursleden Saskia Wals, Ron Vendrig en Ton Knook, heeft er alle vertrouwen in dat minimaal 50% vóór stemt. De komende dagen worden cruciaal. 

Als minimaal 50% vóór stemt kan de BIZ Vastgoedeigenaren van de grond

Onderzoek wijst uit dat er in Purmerend tussen de 250 tot 300 vastgoedeigenaren zijn die samen in totaal zo’n 525 objecten bezitten. De eigenaren kunnen hun stem uitbrengen van woensdag 8 november tot woensdag 6 december. In die periode vindt ook een draagvlakmeting plaats. Tussendoor, op maandagavond 13 november, is in restaurant De Stallen de officiële kick off van het uiteindelijke plan om alle vastgoedeigenaren in een BIZ te verenigen. Op die avond kan er door de aanwezigen gestemd worden. De stemmen moeten uiterlijk 6 december binnen zijn. Op dinsdag 12 december wordt de uitslag door het college vastgesteld.

In maart van dit jaar organiseerden de initiatiefnemers van de oprichting van de BIZ vastgoedeigenaren een bijeenkomst voor alle commercieel vastgoedeigenaren in  de Lutherse Kerk in Purmerend. Tijdens die gelegenheid presenteerde het bestuur in oprichting zich. “Het is vanaf de prille start een heel proces, maar de flow zit er goed in”, merkt voorzitter Frits Dix op. “Het is niet niks om alle vastgoedeigenaren verenigd te krijgen. Het is vaak een groep die zelden of niet op de voorgrond opereert. Je ziet in veel steden dat dát vaak de bottleneck vormt. Daarom hebben wij vanaf het allereerste begin duidelijkheid geschapen en alle eigenaren erbij betrokken. Dat was en is in ieders belang”, aldus Dix.

Actieve club

“Het doel van zo’n proces is om ervoor te zorgen dat de minderheid zich niet ondergedompeld voelt ten opzichte van de meerderheid”, vult penningmeester Joost Brugman aan. “Wat we willen is een actieve club die gedragen wordt door een grote groep”, aldus secretaris Trudy Eikenboom. 

Er is een krachtige, collectieve stem nodig vanuit de commercieel vastgoedeigenaren

Vanuit de gemeente Purmerend is er brede steun voor de oprichting van een BIZ Vastgoedeigenaren. Niet zo verwonderlijk om de doodeenvoudige reden dat een gemeente gebaat is bij een goede uitvoering. Het gaat tenslotte om het verfraaien van de binnenstad. Daar heb je alle of in ieder geval de meeste vastgoedeigenaren bij nodig en dat beseft de gemeente zich terdege.

Met elkaar

Voorzitter Frits Dix: “De ontwikkelingen in onze binnenstad bieden kansen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Met elkaar kunnen we veranderingen sturen en voor elkaar krijgen. Wij hopen daar een mooie bijdrage aan te kunnen leveren.”

In dat kader heeft het bestuur i.o. zich de afgelopen maanden ingezet om de samenwerking met diverse partners op te zetten en te verbeteren. Ze namen deel aan overleggen met de andere partners van de binnenstad waaronder de BIZ Binnenstad en BIZ Koemarkt. Daarnaast is er een BIZ-vijfjarenplan met onderwerpen als aanbod, uitstraling van panden, verduurzaming, onderzoek en wordt meegedacht over bereikbaarheid en parkeren, veiligheid en schone straten. 

“We hebben elkaar allemaal nodig om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Daarvoor is een krachtige, collectieve stem nodig vanuit de commercieel vastgoedeigenaren. Zo kunnen we meer sturing geven aan het creëren van aantrekkelijk en divers aanbod en leegstand voorkomen. We vinden ook dat iedere eigenaar van vastgoed zelf moet blijven beslissen over wie zijn of haar pand gaat huren.”

Sparringpartner

Het bestuur i.o. heeft inmiddels constructieve gesprekken achter de rug met matchmaker Corneel Jonkers, die bij zijn aanstelling liet weten plekken zo te willen ontwikkelen dat ze voor iedereen betekenis hebben en waarde toevoegen. “Ik ben voor nieuwe lokale ondernemers, ketens en vastgoedeigenaren graag de sparringpartner”, aldus Jonkers eerder dit jaar. 

Dat Purmerend garen spint bij een goed functionerende BIZ Vastgoedeigenaren in combinatie met matchmaker Corneel Jonkers is geen utopie maar de waarheid als een koe. “Iedere vastgoedeigenaar móet gewoon gaan stemmen en als dat inderdaad gebeurt, zijn wij er zeker van dat er straks een goed functionerende BIZ bij komt”, aldus Frits Dix tot slot.

Afbeelding
Lancering digitale Vacaturebank Zaanstreek-Waterland Nieuws 8 nov., 10:00
Afbeelding
Businessclub Purmersteijn timmert flink aan de weg Nieuws 7 nov., 17:00
Afbeelding
Column VOWA: Het wordt flink afzien! Column 7 nov., 16:00
Afbeelding
Nieuw kantoor Quadyck Real Estate met ruimte voor groei Algemeen 7 nov., 15:00
Afbeelding
Werkzaamheden brug A7 Nieuws 7 nov., 13:49
Afbeelding
AF-X Fire Solutions: Het perfecte brandblussysteem zonder water komt uit Purmerend Nieuws 7 nov., 10:00
Afbeelding
Column PRO: De weg naar een realistische ontwikkelstrategie voor de Koog Column 6 nov., 16:00
Afbeelding
Stemming BIZ Vastgoedeigenaren gaat van start Nieuws 6 nov., 15:00
Afbeelding
Abma Advocaten: Hoe te beschikken over de bankrekening van een overledene Column 6 nov., 10:00
Afbeelding
Hayhoe Familierechtadvies: Stelen uit de (toekomstige) erfenis Column 3 nov., 16:06
Afbeelding
Netwerk Purmerend en PRO: presenteren avond met Tom Coronel Nieuws 3 nov., 12:00
Afbeelding
Notaris Ten Brinke: laat uw testament regelmatig controleren Partnerbijdrage 2 nov., 11:00
Afbeelding
Werkom brengt sociale ondernemers samen om impact te maken Zakelijk 2 nov., 10:54

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen