Stemming BIZ Vastgoedeigenaren gaat van start

Nieuws
Stephan de Bruin, Frits Dix, Trudy Eikenboom en Ron Vendrig (v.l.n.r.) gaan ervan uit er een BIZ Vastgoedeigenaren komt.
Stephan de Bruin, Frits Dix, Trudy Eikenboom en Ron Vendrig (v.l.n.r.) gaan ervan uit er een BIZ Vastgoedeigenaren komt. (Foto: Els Broers)

Eerder schreef Regio Zaken dat commercieel vastgoedeigenaren in de binnenstad van Purmerend zich gaan verenigen om te komen tot een goede samenwerking. Dit volgens een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Het nieuwe bestuur in oprichting, bestaande uit Frits Dix (voorzitter), Joost Brugman (penningmeester), Trudy Eikenboom (secretaris) en de algemene bestuursleden Saskia Wals, Ron Vendrig en Ton Knook, heeft er alle vertrouwen in dat minimaal 50% vóór stemt. De komende dagen worden cruciaal. 

Als minimaal 50% vóór stemt kan de BIZ Vastgoedeigenaren van de grond

Onderzoek wijst uit dat er in Purmerend tussen de 250 tot 300 vastgoedeigenaren zijn die samen in totaal zo’n 525 objecten bezitten. De eigenaren kunnen hun stem uitbrengen van woensdag 8 november tot woensdag 6 december. In die periode vindt ook een draagvlakmeting plaats. Tussendoor, op maandagavond 13 november, is in restaurant De Stallen de officiële kick off van het uiteindelijke plan om alle vastgoedeigenaren in een BIZ te verenigen. Op die avond kan er door de aanwezigen gestemd worden. De stemmen moeten uiterlijk 6 december binnen zijn. Op dinsdag 12 december wordt de uitslag door het college vastgesteld.

In maart van dit jaar organiseerden de initiatiefnemers van de oprichting van de BIZ vastgoedeigenaren een bijeenkomst voor alle commercieel vastgoedeigenaren in  de Lutherse Kerk in Purmerend. Tijdens die gelegenheid presenteerde het bestuur in oprichting zich. “Het is vanaf de prille start een heel proces, maar de flow zit er goed in”, merkt voorzitter Frits Dix op. “Het is niet niks om alle vastgoedeigenaren verenigd te krijgen. Het is vaak een groep die zelden of niet op de voorgrond opereert. Je ziet in veel steden dat dát vaak de bottleneck vormt. Daarom hebben wij vanaf het allereerste begin duidelijkheid geschapen en alle eigenaren erbij betrokken. Dat was en is in ieders belang”, aldus Dix.

Actieve club

“Het doel van zo’n proces is om ervoor te zorgen dat de minderheid zich niet ondergedompeld voelt ten opzichte van de meerderheid”, vult penningmeester Joost Brugman aan. “Wat we willen is een actieve club die gedragen wordt door een grote groep”, aldus secretaris Trudy Eikenboom. 

Er is een krachtige, collectieve stem nodig vanuit de commercieel vastgoedeigenaren

Vanuit de gemeente Purmerend is er brede steun voor de oprichting van een BIZ Vastgoedeigenaren. Niet zo verwonderlijk om de doodeenvoudige reden dat een gemeente gebaat is bij een goede uitvoering. Het gaat tenslotte om het verfraaien van de binnenstad. Daar heb je alle of in ieder geval de meeste vastgoedeigenaren bij nodig en dat beseft de gemeente zich terdege.

Met elkaar

Voorzitter Frits Dix: “De ontwikkelingen in onze binnenstad bieden kansen om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Met elkaar kunnen we veranderingen sturen en voor elkaar krijgen. Wij hopen daar een mooie bijdrage aan te kunnen leveren.”

In dat kader heeft het bestuur i.o. zich de afgelopen maanden ingezet om de samenwerking met diverse partners op te zetten en te verbeteren. Ze namen deel aan overleggen met de andere partners van de binnenstad waaronder de BIZ Binnenstad en BIZ Koemarkt. Daarnaast is er een BIZ-vijfjarenplan met onderwerpen als aanbod, uitstraling van panden, verduurzaming, onderzoek en wordt meegedacht over bereikbaarheid en parkeren, veiligheid en schone straten. 

“We hebben elkaar allemaal nodig om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Daarvoor is een krachtige, collectieve stem nodig vanuit de commercieel vastgoedeigenaren. Zo kunnen we meer sturing geven aan het creëren van aantrekkelijk en divers aanbod en leegstand voorkomen. We vinden ook dat iedere eigenaar van vastgoed zelf moet blijven beslissen over wie zijn of haar pand gaat huren.”

Sparringpartner

Het bestuur i.o. heeft inmiddels constructieve gesprekken achter de rug met matchmaker Corneel Jonkers, die bij zijn aanstelling liet weten plekken zo te willen ontwikkelen dat ze voor iedereen betekenis hebben en waarde toevoegen. “Ik ben voor nieuwe lokale ondernemers, ketens en vastgoedeigenaren graag de sparringpartner”, aldus Jonkers eerder dit jaar. 

Dat Purmerend garen spint bij een goed functionerende BIZ Vastgoedeigenaren in combinatie met matchmaker Corneel Jonkers is geen utopie maar de waarheid als een koe. “Iedere vastgoedeigenaar móet gewoon gaan stemmen en als dat inderdaad gebeurt, zijn wij er zeker van dat er straks een goed functionerende BIZ bij komt”, aldus Frits Dix tot slot.

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15