Studio BRASS: onbekende parel op Baanstee Noord

Nieuws
Pim de Vries in zijn fraaie studio.
Pim de Vries in zijn fraaie studio. (Foto: Els Broers)

Achter de deur van wat op het eerste gezicht een gewone – weinig inspirerende - bedrijfshal lijkt, gaat een prachtige showroom schuil. Een showroom waar de liefhebber van fraai, strak en op maat gemaakt design de vingers bij aflikt.

Regio Zaken ging in gesprek met eigenaar Pim de Vries (1987). Wie is Pim de Vries, wat is Studio BRASS en waarin is Studio BRASS onderscheidend? Deze en andere vragen passeerden de revue tijdens een gesprek dat begon met een prima kopje koffie, een koekje en een glaasje water. De ontvangst alleen al straalt klasse uit. Klasse die Studio BRASS nastreeft bij al haar activiteiten.
Pim de Vries is geboren in Hobrede, groeide op in Beemster en zijn bedrijf is sinds kort gevestigd op het nieuwste stuk Baanstee aan de Visserijweg. Studio BRASS inventariseert de wensen van de klant, ontwerpt, begeleidt desgewenst de bouw en produceert en levert de keuken en het maatwerkinterieur, maar kan ook zorgen voor de totale inrichting van een pand. Kortom, meedenken en maatwerk leveren zijn de sterke punten van Studio BRASS.

‘Helemaal mijn ding’

Pim: “Mijn ouders kochten ooit een oude boerderij die mijn vader in de loop der tijd zelf opknapte. Overal slingerde gereedschap rond en dat trok mijn aandacht. Van jongs af aan vond ik timmeren, zagen en dingen in elkaar zetten een feest. Na de Havo volgde ik korte tijd de HBO- opleiding werktuigbouw. Dat bleek niet een juiste keuze, te theoretisch. Na een jaartje gewerkt te hebben volgde ik de HBO-opleiding small business. Tijdens die opleiding liep ik stage bij onder meer Piet Boon. Binnen het bedrijf van deze inmiddels meer dan beroemde ontwerper doorliep ik zo ongeveer alle afdelingen. Van ontwerpen tot meubelmaken, van kantoor tot op locatie. Daar ontdekte ik dat ontwerpen en meubels maken helemaal ‘mijn ding’ waren. Uiteindelijk koos ik er voor om voor mezelf te beginnen. Naast mijn dagelijkse werk deed ik nog gedurende een jaar een architectuurstudie.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Studio BRASS Purmerend keukens keukenapparatuur
Foto: (Els Broers)

Regionaal

De bedrijfsnaam Studio BRASS is het Engelse woord voor brons, een metaalfinish dat veel wordt gebruikt voor detaillering in bijvoorbeeld keukens. Op de vraag of BRASS niet snel verward wordt met de in deze regio vaker voorkomende naam Brasa, reageert Pim met de opmerking dat Studio BRASS werkzaam is tot buiten de regio en sporadisch zelfs tot over de landsgrenzen. “Die twee namen bijten elkaar niet.”

Keukens

Oorspronkelijk richtte Pim de Vries zich vooral op de grote, zeer arbeidsintensieve projecten. De complete inrichting van een restaurant, grote villa of stolpboerderij. Dat zijn projecten die soms maanden of nog langer duren en waarvan je er hooguit enkele per jaar kunt doen. Met de vestiging op Baanstee Noord richt Studio BRASS zich vooral op het ontwerpen en maken van keukens. Dealerschappen van gerenommeerde merken als Miele, BORA, Steel en Quooker stellen Studio BRASS in de gelegenheid om de klant tot in de perfectie te bedienen.

Geen huis-tuin-keuken ontwerpen

De showroom aan de Visserijweg 32K noemt Pim zelf liever een ‘keukenstudio’. “Mensen willen zich in alle rust kunnen oriënteren. Je zult bij ons geen agressieve verkoper zien. Eerst oriënteren, vervolgens wensen inventariseren en dan pas en in overleg met de klant ontwerpen. Nadat er overeenstemming is over dit alles komt het proces van produceren en installeren aan de orde. Wij maken de meest luxe keukens in onze eigen meubelmakerij; daarnaast voeren wij een betaalbaarder programma van keukens welke extern worden geproduceerd. Er wordt gewerkt met een vaste kern van ZZP-ers; stuk voor stuk vakmensen die weten wat ze doen. Een keuken van Studio BRASS is geen “huis-tuin-keuken ontwerp”; iedere keuken is een gepersonaliseerd ontwerp waarin de wens van de klant volledig tot uitdrukking komt”, aldus Pim de Vries.

Volledige inrichting

Hoewel keukens de core business vormen van Studio BRASS, is het ook mogelijk om te komen tot een volledig ontwerp van een inrichting. Van de tekentafel tot de oplevering. Studio BRASS gaat met een plattegrond aan de slag en schetst op zijn minst drie uitkomsten. Als de keuze voor een indeling gemaakt is, wordt het geheel tot in detail ontworpen en uitgewerkt. De keuken, het maatwerkinterieur en de badkamers worden ontworpen en de meubelstukken worden voorgesteld. De derde fase is het ontwerp van een lichtplan. ‘Dat is zo belangrijk,’, zegt Pim. ‘Een goed lichtplan biedt heel veel meerwaarde en is in hoge mate bepalend voor het succes van een inrichting.” In de showroom van Studio BRASS vind je dan ook een uitgebreide collectie aan verlichting.

“Er zijn opdrachtgevers die met slechts één opdrachtnemer te maken willen hebben. Ook dat kan bij Studio BRASS. Wij kiezen de aannemer, de installateur enzovoort, zorgen voor de bouwbegeleiding en uiteindelijk ontvangt de klant één factuur. Maatwerk dus in alle opzichten.”

Studio BRASS is in de regio misschien voor velen (nog) een grote onbekende, de orderportefeuille toont echter aan dat Studio BRASS in den lande (en zelfs daarbuiten) een meer dan goede reputatie heeft opgebouwd. De mond tot mond reclame zorgt ervoor dat men Studio BRASS goed weet te vinden.

www.studiobrass.nl

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28