Bidbook binnenstad Purmerend feestelijk gelanceerd

Nieuws
Wethouder Pascal Verkroost overhandigt de eerste exemplaren van het bidbook aan de BIZ'en, BTLH, PRO en Eggert Center.
Wethouder Pascal Verkroost overhandigt de eerste exemplaren van het bidbook aan de BIZ'en, BTLH, PRO en Eggert Center. (Foto: Han Giskes)

De gezellige winterse Laag Hollandse Makersmarkt en de kerstsfeer in de binnenstad leenden zich afgelopen zaterdag perfect voor een bijzonder moment. Voor de enorme verlichte kerstbol op de Kaasmarkt overhandigden wethouders Pascal Verkroost en Mario Hegger de eerste exemplaren van het ‘bidbook’ van Purmerend aan de BIZ-besturen, Bureau Toerisme Laag Holland, ondernemersclub PRO en het Eggert Center.

Het was goed toeven in de binnenstad zaterdag. Overal klonk kerstmuziek, er stonden verspreid over de stad kraampjes met allerlei lekkers, het was donker genoeg om de sfeerverlichting te laten sprankelen en bezoekers konden op de foto met de kerstman, in de kerstbollen of tussen engelenvleugels. En dat alles kwam samen op de Kaasmarkt, met de veelzijdige Laag Hollandse Makersmarkt, vol bijzondere (cadeau)producten uit eigen regio.

Met een beker (voorzien van het nieuwe logo van het stadje tussen de polders) warme chocolademelk in de hand vertelde Pascal Verkroost voorafgaand aan de overhandiging, dat juist deze gezelligheid precies is waar Purmerend de komende jaren, samen met de ondernemers in de binnenstad, aan wil blijven werken. “Waarbij het bidbook een uitnodiging is voor ondernemers met de juiste mindset en innovatieve ideeën om zich te vestigen in het stadje. De kansen voor nieuwe ondernemers, zowel individuele ondernemers als bekende ketens, liggen er. Het bidbook biedt een strategie om kansen te benutten en de groei te ondersteunen met een focus op een gevarieerd horeca-aanbod, speciaalzaken, unieke winkelervaringen, en producten uit de regio.”

Het bidbook is tot stand gekomen in samenwerking met ondernemers, eigenaren, gemeente en andere betrokken partijen. Erin zijn alle feiten en informatie over Purmerend te vinden, als geheel en over de binnenstad, en wat deze laatste te bieden heeft aan ondernemers. Gevestigde ondernemers hebben er hun verhaal gedaan over hun succes in de stad, om andere, nieuwe, ondernemers te inspireren. Het heeft als doel om een breder aanbod te creëren én om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor zowel de eigen inwoners als bezoekers uit de regio en toeristen. Het is een, voor ieder toegankelijk, instrument om ondernemers te enthousiasmeren voor vestiging in de binnenstad.

“Laten we samenwerken om de binnenstad van Purmerend verder te laten groeien tot een energiek binnenstadcentrum, vol leven, divers aanbod, plek om te ondernemen, plek om elkaar te ontmoeten met heel veel mogelijkheden en kansen”, aldus Verkroost afgelopen zaterdag.

Het bidbook is ook online te vinden op www.inhetstadje.nl.

Het bidbook in print. (Foto: gemeente Purmerend)
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50