Hesseling Vlees en Baken 5 winnaars PRO Ondernemersprijs 2023

Nieuws
De Ondernemers van 2023: Sabine en Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees, Martin van Houts en Ron Kamps van Baken 5.
De Ondernemers van 2023: Sabine en Barry van Leeuwen van Hesseling Vlees, Martin van Houts en Ron Kamps van Baken 5. (Foto: Els Broers)

PURMEREND – Vrijdagavond werden tijdens het nieuwjaarsfeest van de Purmerendse Ondernemersvereniging (PRO) in Theater de Purmaryn de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemer van het jaar 2023. In de categorie groot ging Hesseling Vlees met de eer strijken, in de categorie klein mocht Baken 5 Verzuimbeheerders de prijs in ontvangst nemen. Twee bedrijven die zich niet alleen onderscheiden in hun eigen markt maar ook in hun maatschappelijke betrokkenheid.  

Traditiegetrouw werd de avond afgetrapt met een mooie film van Wim Doets waarin PRO: voorzitter Henry Wassink een bezoek brengt aan de genomineerde bedrijven. Zo kon het publiek ook nader kennismaken met de andere genomineerden, Custom Dreams, PC Roet Transport, SterQ, Architectenbureau Ruben Wennekers en de mensen erachter.

Het officiële gedeelte van de avond  en het bekendmaken van de winnaars lag wederom in handen van Piet Hein Debets die daar op zijn geheel eigen manier weer een prettige conference van maakte. Wel was er voor de gelegenheid een leuk één-tweetje gemaakt met de ondernemerstallkshow NV Purmerend. Host Jaap Sluis die een aantal keer per jaar deze talkshow in De Purmaryn leidt ging dit keer achter de tafel in gesprek met de twee PRO-voorzitters Henry Wassink en Hans Preeker over wat de PRO: betekent voor de leden. Ook schoven na de bekendmaking en de prijsuitreiking door Marco Dekker van PRO: de twee prijswinnaars bij hem aan tafel voor een mooi gesprek.

Tekst loopt door onder afbeelding

ondernemer van het jaar PRO Purmerend
Jaap Sluis in gesprek met de PRO-voorzitters. - (Foto: RodiMedia/NV)

Baken 5

In de goed onderbouwde juryrapporten wordt duidelijk waarom Hesseling Vlees en Baken 5 terechte winnaars zijn. Hesseling Vlees, gevestigd op de Baanstee, is een ambachtelijk bedrijf dat kwaliteit koppelt aan duurzaamheid. Dat zorgt ervoor dat zij in de horeca niet de minsten als klant hebben. Barry van Leeuwen en zijn echtgenote Sabine namen tien jaar geleden Hesseling Vlees over, na zes generaties Hesseling (sinds 1786!).  Een goed lopend bedrijf dat zij ook in de kort daarop volgende coronacrisis overeind wisten te houden. Ze wisten echter niet alleen te overleven maar ook daarna weer de groei op te pakken, verder investerend in kwaliteit en duurzaamheid.  

Hesseling Vlees

Streven naar vitale werknemers die zorgen voor een vitale onderneming. Dat was kort gezegd het doel dat Ron Kamps en Martin van Houts voor ogen hadden toen zij in 2002 besloten om een eigen onderneming – Baken 5 Verzuimbeheersers – te starten. Werknemers zijn het belangrijkste kapitaal en bij Baken 5 vindt men dat je daar dus zuinig op moet zijn. Als werknemer én als mens word je vitaler wanneer je gelukkig en gezond bent. De corebusiness beperkt zich niet tot verzuimbegeleiding, de focus staat met name op het pro actief voorkomen van verzuim. Waarin de medewerker als mens centraal staat en Baken 5 het bedrijf en de organisatiecultuur optimaal heeft leren kennen. Dat de aanpak van Baken 5 werkt blijkt wel uit het grote en diverse klantenbestand en de nauwe samenwerking met specialisten, veel daarvan aanwezig op de locatie op de Wilhelminalaan te Purmerend.

ondernemer van het jaar PRO Purmerend
De prijswinnaars aan tafel bij Jaap Sluis. - (Foto: RodiMedia/NV)

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50