Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado

Nieuws
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser. (Foto: )

Zaterdag 27 januari vieren eigenaar Richard Blom en zijn medewerkers het feit dat 10 jaar geleden Café Gean op winkelcentrum Makado opende. Dat wordt die dag tussen 15.00 en 21.00 uur op grootse wijze gevierd. Met optredens van Django Wagner, Bonnie St. Claire, Leo Nardell, Georges Lotze, Johnny Lemaire, Master Stu, Kees van de Stad, Jaime van Dijk, Delano Duncker en Joey Nicolai. Het valt te verwachten dat het winkelcentrum op zijn grondvesten gaat trillen. Iedereen is van harte uitgenodigd om het feest bij te wonen. De toegang is gratis. 

Met optredens van Django Wagner, Bonnie St. Claire, Georges Lotze en zes lokale toppers uit Wheermolen

Richard Blom opende op 15 januari 2014 de bar/café en bracht daarmee de naam Gean terug op het Makado. Immers, de naamgevers waren Gerard en Annie de Groot, later gevolgd door Dick en José de Groot, die de zaak jaren achtereen met succes bestierden. Inmiddels is Richard Blom ook alweer 37 jaar betrokken bij het café en cafetaria in het 53 jaar bestaande winkelcentrum Makado. Tot groot plezier van velen was hij het die de naam Gean in 2014 terug bracht. Daarmee kwam een einde aan de naam ‘t Hofje. “Iedereen was blij dat de naam Gean terug was”, weet Blom zich nog te herinneren. 

Tekst gaat verder onder de foto


Django Wagner. (foto: aangeleverd)

Jong en oud komen samen

Gean is een begrip, niet alleen in de Wheermolen, maar in heel Purmerend. En het is aan Richard Blom, beide Anita’s (Bom en Rensen) en Jesper de Busser te danken dat de schwung er goed in zit. “Jong en oud komen hier samen, we vervullen echt een maatschappelijke taak. We doen er alles aan om het huiskamergevoel erin te leggen en dat heeft succes. De mensen voelen zich hier ook echt thuis, vinden het beregezellig. En met dank aan gewijzigd gemeentebeleid, de regels voor cafés zijn makkelijker gemaakt, is het voor iedereen mogelijk om bij ons tegen vriendelijke prijzen te eten. Hier wordt goed gebruik van gemaakt. En we hebben natuurlijk de vaste activiteiten waaronder biljarten en klaverjassen op zondag”, vertelt Richard, die ook Baetland Vastgoed, eigenaar van het Makado, noemt als prettig meedenkende partij. 

Tekst gaat verder onder de foto 


Bonnie St. Claire is zaterdag ook van de partij. (foto: aangeleverd)

Volgens hem kan Gean rekenen op 70% tot 80% vaste gasten. “We hebben een grote vaste kern en daar prijzen we ons heel gelukkig mee”. 

Line up met toppers

Met de line up van het feest ter gelegenheid van het 10-jarig  bestaan laat Richard Blom glorietijden herleven in winkelcentrum Makado. Ga maar na wie er ooit hebben opgetreden: de damesgroep Babe, René Froger (toen hij met zijn eerste coverhit Winter In America naam maakte), de zusjes Maywood, André van Duin, Peppi en Kokki, sneltekenaar Hardy en nog veel meer artiesten kwamen naar een bomvol Makado.

Tekst gaat verder onder de foto


Georges Lotze, bekend als de Nederlandse Neil Diamond, treedt zaterdag graag op voor zijn vriend Richard Blom. (foto: Rodi Media/JB)

Aanstaande zaterdag 27 januari treden Django Wagner, Bonnie St. Claire, Georges Lotze en zes Purmerendse zangers, veelal woonachtig in de Wheermolen, op. Iedereen kan hier getuige van zijn. Het is nu al wel zeker dat het nog lang zal nagalmen op en rond het winkelcentrum.

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50