Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality

Nieuws
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk. (Foto: RodiMedia/NV)

PURMEREND – Afgelopen donderdag 25 januari trok de eerste Hospitality safari door de regio. Vier tours met mbo-studenten, leerlingen in het voortgezet onderwijs en werkzoekenden, reden elk langs vier leerbedrijven in de regio om te ontdekken wat voor mogelijkheden er zijn op het gebied van werk en stage. Ze kregen alle ins en outs, een rondleiding en ze namen letterlijk een kijkje in de keuken. “Het is heel leuk om zo in een bedrijf te worden geïntroduceerd, ik heb er echt meer inzicht van gekregen”, aldus Noëlle, student Hospitality aan het Horizon College. Er staat op 15 februari nog een Hospitality safari gepland, opgeven hiervoor kan nog tot 31 januari via www.sectortafels.nl.

Tot 31 januari aanmelden voor tweede Hospitality safari

De safari werd georganiseerd door de Sectortafel Hospitality. Hierin zijn bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten in Zaanstreek-Waterland verenigd om te werken aan onder andere een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. De deelnemers konden kiezen uit de Internationale safari, food en keuken, de hospitality tour (frontoffice en bediening) en de oriëntatietour. Dit bracht ze, met een enthousiaste ontvangst, bij vier van de volgende bedrijven: Jo&Co, Theater de Purmaryn, De Stallen en Brasa in Purmerend, Brasserie de Taanketel en Restaurant Land&Zeezicht op Marken, Fort Resort Beemster, Zaans Museum, Henri Willig in Katwoude, Europarcs Poort van Amsterdam in Uitdam.

Om 9.00 uur stapte voor het Horizon College groep A in, met leerlingen van het Gerrit Rietveld. De middag was bestemd voor locaties in Marken maar nu gingen ze allereerst op weg naar Fort Resort Beemster. Een goed begin, want dat is precies het bedrijf waar veel jongeren nog nooit zijn geweest en dat garant staat voor een grote ‘wow’-factor. General manager Eveline Colijn gaf ze hoogstpersoonlijk een uitgebreide rondleiding door alle wellness faciliteiten, de keuken en de twee restaurants, waar in totaal zo’n 400 gasten per dag worden verwelkomd.

Tekst loopt door onder afbeelding


Een mooie tour door Fort Resort Beemster. Rebekka van het Gerrit Rietveld, met docente Laura Beers en Eveline Colijn. (Foto: RodiMedia/NV)

De volgende stop was het restaurant Jo&Co op de Koemarkt in Purmerend waar ze enthousiast werden onthaald door bedrijfsleider Joep. Hij vertelde over hoe klein Jo&Co 25 jaar geleden begon en geleidelijk steeds groter groeide. Hoe het eraan toe gaat voor jongeren die er komen werken en hoe zij daar in een doorgroeitraject komen. Beginnend op jonge leeftijd bij de afwas om tenslotte mee te draaien in een ‘wijk’.

Ondertussen was een andere groep gearriveerd bij Theater De Purmaryn: hospitality studenten van het Horizon College. Allemaal netjes in kostuum luisterden ze geïnteresseerd naar bedrijfsleider Melanie de Kwant, die hen enthousiast uitlegt hoe het eraan toe gaat in een theatercafé/restaurant. Waar de tien minuten in de voorstellingpauzes echt topsport zijn, waar soms 500 mensen op een avond zijn die moeten worden voorzien, en waar, natuurlijk, veel bekende Nederlanders langskomen in het theater.

De safari heeft de deelnemers zeker geholpen om de blik te verbreden. “Fort Resort was zo mooi, daar waren we nog nooit geweest, dat zou leuk zijn voor een tweede stage”, zo vertellen Noëlle en Manouk van het Horizon College. “En het is ook leuk als er ergens een verhaal achter zit, zeker als degene die het vertelt enthousiast en gastvrij is, dan hebben ze bij ons al een streepje voor. We zijn blij dat we dit gedaan hebben!”

Meer weten over de Sectortafels of meegaan met de safari? Kijk dan op www.sectortafels.nl


(Foto: RodiMedia/NV)

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50