Interne competitiedrang aan basis succes Tom Coronel

Zakelijk
Tom Coronel in de Purmaryn: 'Val de wereld aan en luister niet teveel naar anderen.'
Tom Coronel in de Purmaryn: 'Val de wereld aan en luister niet teveel naar anderen.' (Foto: Els Broers)

Meer dan 200 bezoekers luisterden woensdagavond 15 november in de kleine zaal van theater de Purmaryn geboeid naar coureur, ondernemer en presentator Tom Coronel. Netwerk Purmerend, PRO: Purmerendse Regio Ondernemers en (hoofdsponsor) SNS Bank hadden de handen ineen geslagen om de rappe prater naar Purmerend te halen. Coronel maakte aan de hand van zijn verhaal en beelden goed duidelijk dat hij een grenzeloze interne competitiedrang bezit. Dat geldt niet alleen voor zijn prestaties in de snelle bolide, maar zeker ook ten aanzien van zijn rijke carrière als ondernemer. De drang om altijd maar weer optimale prestaties te leveren heeft inmiddels ook post gevat bij zijn zoon Rocco en zijn dochter Carmen. De een met karten, de ander met paarden. 

De naam Tom Coronel staat - net als bij zijn tweelingbroer Tim - synoniem aan constant willen presteren, altijd de nummer een willen zijn, lef tonen, data bijhouden en voortschrijdend inzicht hebben. Al zal hij ongetwijfeld beseffen dat niet veel ondernemers de mogelijkheid hebben om zich te spiegelen aan zijn manier van presteren en ondernemen. Dat is immers voor weinigen weggelegd.

Val de wereld aan, leg de lat steeds hoger, luister niet (teveel) naar anderen, geef nooit op en probeer jezelf altijd de optimaliseren. Dat waren zo’n beetje de begrippen aan de hand waarvan Tom Coronel het succes naar zijn hand heeft weten te zetten. Als steeds beter presterende autocoureur (al 34 jaar lang), oprichter en eigenaar van Create2Fit (het moederbedrijf van onder andere Plasma-Discounter.nl, Koffiediscounter.nl, Barbecueshop.nl, Wasmachine.nl, Koelkast.nl, Sneeuwkettingen.com, Gamediscounter.com en Stofzuigerdiscounter.nl). En ook als eigenaar van zijn Social Media Bureau Booster Media Solutions. Doordat hij zijn complete netwerk tegelijk inzette, leverde het hem de titel e-commerce ondernemer van het jaar op.

Tekst gaat verder onder de foto


Na afloop mengde Tom Coronel zich met alle plezier tussen de aanwezigen. (Foto: Els Broers)

Tussendoor wist Coronel te melden dat hij ooit een reis naar Space gaat maken. “Dat ik het ga doen staat vast, wanneer weet ik nog niet.” Hij probeerde de zaal te overtuigen van het feit dat als je iets wil je dit ook moet doen, hoeveel geld, durf en lef dit ook kost. Als slotakkoord van zijn betoog noemde hij twee voorbeelden van de razend snel veranderende wereld. Zijn verwachting is dat over niet al te lange tijd de supermarkten 10% van hun vloeroppervlakte kunnen inleveren. “Steeds meer mensen gaan hun boodschappen online bestellen, laten bezorgen of ophalen bij de pick up-points. Dat is geen hoge wiskunde, dat gaat echt gebeuren.” 

Een soortgelijke boodschap had hij voor wat betreft de auto-industrie. “De ontwikkelingen hierin gaan zo ongelooflijk snel. Over enkele jaren is het heel normaal als je via een app de auto van je keuze kunt laten bezorgen. Je ziet nu al dat de Chinese markt het beeld steeds meer gaat bepalen”, aldus Coronel.

Met dank aan Nancy Burrie (Netwerk Purmerend), Henry Wassink (PRO: Purmerendse Regio Ondernemers) en John Rotteveel en Mark Kost (SNS Bank) zorgde Tom Coronel voor een kostelijk avondje. Al zal een deel van de bezoekers de zaal hebben verlaten met het idee dat ze geluisterd hebben naar een zondagskind. Na afloop was de foyer van de Purmaryn toneel van een gezellig samenzijn waarbij de spreker van de avond zich zienderogen vrolijk onder de aanwezigen mengde. 

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50