Kingdom Piercings & Jewelry en Lou Lou nieuwe concepten in binnenstad

Zakelijk
Wethouder Mario Hegger bezocht Kingdom Piercings & Jewelry (links) en Lou Lou.
Wethouder Mario Hegger bezocht Kingdom Piercings & Jewelry (links) en Lou Lou. (Foto: aangeleverd)

Er wordt hard gewerkt aan het Uitvoeringsprogramma van Programma Binnenstad. Door een nauwe samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente wordt het aanbod aan winkels, horeca en vrijetijdsbesteding steeds diverser. Wethouder Mario Hegger ging langs bij 2 kersverse ondernemers die nieuwe concepten naar onze binnenstad brengen. Nieuw zijn Kingdom Piercings & Jewelry in de Hoogstraat en Lou Lou op de Koemarkt. “Wat een prachtige zaken. Beide voegen echt iets toe. Dit kennen we nog niet in Purmerend. Ik ben erg blij dat het huidige aanbod wordt uitgebreid en ben ervan overtuigd dat het een verrijking is voor Purmerend en de regio”, vertelt Hegger.

Kingdom Piercings & Jewelry heeft al jaren een vestiging in Alkmaar. ‘Daar komt iedereen naar ons toe voor onze exclusieve sieraden. Vooral vrouwen. Vroeger waren piercings vaak standaard, maar het wordt nu veel luxer en duurder. Dat is ons ook concept. High-end piercings, zoals ze het kennen in Amerika. We hebben meer dan 300 verschillende sieraden van luxe merken uit landen als Amerika en Spanje. Van titanium tot goud’, vertelt mede-eigenaar Sieger. Wat gelijk opvalt bij binnenkomst, is dat er bij Kingdom Piercings & Jewelry een andere sfeer hangt dan in andere piercingwinkels. ‘Tattoos en piercings zijn normaal vrij somber. Dat zie je ook terug in het uiterlijk van de winkels. Wij hebben een lichte en frisse uitstraling. Normaal durven mensen niet met hun kinderen bij dit soort zaken naar binnen, maar bij ons wel. We hebben hele professionele en deskundige piercers. Het mag niet misgaan en dat gaat hier ook niet gebeuren.’

In zijn zoektocht naar een geschikte locatie voor een tweede vestiging is Sieger uitgekomen in Purmerend. ‘We zijn een aantal keer naar Purmerend gegaan om te kijken. We vinden het centrum erg gezellig. Je hebt hier echt een 1 op 1 connectie met je klanten. We zijn erg blij met onze plek in de Hoogstraat. Het is een drukke straat met veel (vrouwen)winkels. Dichtbij het station en openbaar vervoer. En ook nog eens ruimte voor 2 behandelkamers achterin de zaak.’

Warm en gezellig

Op de Koemarkt is sinds november koffie- en lunchzaak Lou Lou gevestigd. De eigenaresse ziet haar droom werkelijkheid worden: “Ik kom uit Purmerend en wilde altijd al mijn eigen zaak beginnen. Ik zat eens aan de overkant op het terras en zag dat dit pand te huur stond. Ik dacht gelijk: daar wil ik zitten. Ik kon in dit pand helemaal zelf bepalen wat ik ermee ging doen en heb het helemaal naar eigen smaak ingericht.” 

Met Lou Lou is er een nieuw concept bij op het horecaplein. “Er zijn weinig plekken waar je rustig een lekker kopje koffie kunt drinken. De meeste horecazaken zijn heel donker binnen. Wij hebben juist een frisse en lichte uitstraling. Je kunt bij ons terecht voor ontbijt en lunch met zelfgemaakte producten. Maar vooral voor écht goede koffie. Elke dag, ook ’s ochtends vroeg om 09.00 uur. Daarmee bieden we een uniek concept in de binnenstad. We weten dat veel mensen uit Amsterdam en de regio naar Purmerend komen en dit hier missen’, vertelt de eigenaresse. Zij wil met haar zaak het ontmoeten in de binnenstad stimuleren. ‘Iedereen is hier welkom. Moeders met kinderen, maar ook bezoekers uit Amsterdam die hier verblijven. We zetten de tafels bewust niet zo ver uit elkaar, zodat mensen sneller met elkaar in gesprek gaan. En het is hier altijd warm en gezellig. Er hangt een rustige sfeer en kindjes zijn welkom. Dat kan het ontmoeten alleen maar bevorderen.”

Over de samenwerking met andere ondernemers in de binnenstad is ze erg te spreken. “We zijn pas een paar weken open, maar hebben gelijk een goede band met de buren en de rest van het plein. Voor een markt een paar maanden geleden werd ik al door ondernemers benaderd om dingen aan te bieden in hun kraampje. We waren nog aan het verbouwen en dat ging niet lukken, maar we werden er wel gelijk bij betrokken. Ja, we zijn erg goed ontvangen.”

Wil je ook ondernemen in de binnenstad van Purmerend? Gezocht wordt nog naar ondernemers voor franchise-concepten en er is nog ruimte voor andere (lokale) producten en nieuwe concepten. Neem contact op met onze matchmaker Corneel Jonkers of kijk op purmerend.nl/binnenstad voor meer informatie. 

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50