Bas Schoorl nieuwe eigenaar Hoogwerkers Waterland

Algemeen
Bas Schoorl heeft zin in zijn nieuwe avontuur.
Bas Schoorl heeft zin in zijn nieuwe avontuur. (Foto: Rodi media/MvS)

Een nieuwe eigenaar, maar de oude, vertrouwde service. Bas Schoorl heeft op 1 oktober Hoogwerkers Waterland van oprichter Hans Sopar overgenomen en houdt er dezelfde bedrijfsfilosofie op na: de klanten op maat bedienen.  

Bas Schoorl heeft enorm veel zin in zijn avontuur als nieuwe eigenaar van Hoogwerkers Waterland. Hans heeft zijn kennis en kunde inmiddels overgedragen aan Bas en hem geïntroduceerd bij verschillende relaties. Dit is precies wat hij graag wilde: zelfstandig ondernemer worden, rechtstreeks contact hebben met klanten en ze met veel service van dienst zijn. Dat betekent dat er voor de klanten van Hoogwerkers Waterland – zowel bedrijven als particulieren – niet zo gek veel zal veranderen. Een nieuw gezicht, maar dezelfde service. Vooraf bij de klant op de werkplek kijken om de juiste hoogwerker te kunnen adviseren? Bas Schoorl doet het. Een gehuurde hoogwerker bij de klant afleveren en hem na afloop weer ophalen? Geen probleem. Een klant in het weekend uit de brand helpen? Altijd goed. 

Langdurige klantrelaties

Voor zowel Hans als Bas is dit allemaal vanzelfsprekend. Dit in tegenstelling tot de meeste bedrijven die hoogwerkers verhuren. Maar waarom doet Hoogwerkers Waterland dat dan wel? Om langdurige relaties met de klanten op te bouwen en ze te voorzien van de juiste hoogwerker voor hun project.  

Ik wilde me onderscheiden in advies op maat

Hans Sopar heeft het bedrijf in 2005 opgericht. “Opgericht vanuit het niets”, vertelt hij. “Aanvankelijk wilde ik vanaf grote hoogte foto’s maken voor bedrijven vanaf een hoogwerker, maar dat bleek te ingewikkeld om te realiseren. Ik ben toen verder naar hoogwerkers gaan kijken en raakte daarin geïnteresseerd. In die tijd was de verhuurmarkt kleiner in omvang dan nu en bestond een advies op maat niet. Daarin wilde ik me specialiseren en onderscheiden. Zo is Hoogwerkers Waterland ontstaan. Ik had wel even een aanloopperiode nodig, maar het bedrijf is gestaag gaan groeien. Eerst zat ik in de Baanstee-Oost, maar het pand werd te klein. In 2016 ben ik verhuisd naar de huidige locatie aan de Nijverheidsweg.” 

Veel service

Diverse grotere verhuurders dichtten Hoogwerkers Waterland weinig kansen op succes toe. Geen personeel in dienst, een kleine klantenkring, een beperkt assortiment hoogwerkers – dat kon toch nooit lang duren? Het bleek een faliekante misvatting. Juist vanwege het directe contact en het meedenken met de klant, kan Hoogwerkers Waterland veel service verlenen. Daarvan zijn de meeste klanten zeer gecharmeerd. Hans: “We bieden graag de beste oplossing voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Op de afgesproken datum en tijd wordt de gewenste hoogwerker afgeleverd op de projectlocatie of staat klaar om te worden opgehaald. Een korte instructie over de bediening van de hoogwerker hoort er standaard bij.”

Zelfde filosofie

Klanten van dienst zijn, dat is voor Hans Sopar de charme van het vak. Maar toch heeft hij – na lang dubben – besloten om te stoppen. Want hij is 67 jaar en wil meer van zijn vrije tijd genieten. Hans heeft het volle vertrouwen dat Hoogwerkers Waterland in goede handen komt. Bas Schoorl kende Hans en het bedrijf al en hij houdt er dezelfde filosofie op na. “Ik had al lang de wens om zelfstandig ondernemer te worden en te bouwen aan een eigen bedrijf in de regio. Hoogwerkers Waterland zie ik als een mooie kans en uitdaging tegelijk. Voor de klanten, de juiste hoogwerker faciliteren waarmee zij efficiënt en veilig kunnen werken.”  

Groei, met behoud van de vertrouwde service

De wetten en regels voor veilig werken op (grote) hoogte worden steeds weer een stukje aangescherpt. De Inspectie SZW controleert of werkgevers en werknemers zich hier ook aan houden. Het is daarom op zijn minst verstandig om in zee te gaan met een specialist die deze veiligheid volgens de moderne eisen kan bieden. Hans: “Dit kun je ondervangen met een hoogwerker. Er zit dan ook zeker groeipotentie in het bedrijf.”

Bas is het er mee eens. Een groei heeft hij zeker voor ogen, maar wel met behoud van de vertrouwde service.

Hoogwerkers Waterland

06-2408 8000

info@hoogwerkerswaterland.nl


Veilig werken op grote hoogte - daarin voorziet Bas Schoorl met zijn bedrijf. - Rodi Media/MvS

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00