Zorgmedewerkers krijgen volop steun van bedrijfsleven

Algemeen
Vorig jaar staken de Vrienden van Purmerend de zorgmedewerkers al een hart onder de riem.
Vorig jaar staken de Vrienden van Purmerend de zorgmedewerkers al een hart onder de riem. (Foto: Han Giskes)

Naar schatting 50 bedrijven en ondernemers hebben de portemonnee getrokken en middelen beschikbaar gesteld om ‘Purmerend ontmaskert de zorg’ mogelijk te maken. Stichting Vrienden voor Purmerend is al ruim een half jaar bezig om 300 medewerkers van Ambulancedienst Purmerend, De Zorgcirkel, Stichting Wonen en Zorg en het Dijklander Ziekenhuis op 26 september en 6 oktober van a tot z in de watten te leggen. In de Markthal Purmerend krijgen de zorgmedewerkers een super-de-luxe 3-gangen-diner voorgeschoteld en kunnen ze zich verheugen op enkele verrassingsoptredens. Over vervoer hoeven ze zich niet te buigen, want desgewenst worden ze met bussen opgehaald en na afloop thuis weer afgezet.

Markthal twee avonden toneel van ‘Purmerend ontmaskert de zorg’

Vrienden voor Purmerend richt zich op het verlenen van diensten, middelen en advies aan specifieke doelgroepen binnen de regio Purmerend, waarvan vooraf is bepaald dat een actieve inzet van de leden van de Stichting Vrienden voor Purmerend bijdraagt aan de realisatie van een project, evenement of faciliteit gericht op het verbeteren van leefomstandigheden en/of sociale cohesie. Vanuit die doelstelling heeft de stichting de afgelopen jaren al heel veel betekend voor verschillende doelgroepen in Purmerend en Beemster. Met ‘Purmerend ontmaskert de zorg’ laat Vrienden voor Purmerend opnieuw haar grote sociale hart spreken. Normaal gesproken organiseert de vriendengroep veel voor met name de ouderen. Zoals de jaarlijkse Haring On Tour waarbij ouderencentra in Purmerend en Beemster worden getrakteerd op nieuwe haring. Tongen in Purmerend is een ander speerpunt. Hier worden ouderen en kwetsbaren uitgenodigd voor een avondje slibtong eten bij enkele Purmerendse horecazaken. In het verlengde hiervan wordt voor het bedrijfsleven jaarlijks de Haring en Meer Party gehouden. Ook worden elk jaar diverse uitjes voor ouderen op touw gezet. “Door corona staan die evenementen al twee jaar op een laag pitje. Daarom hebben we besloten om, net als vorig jaar, iets te doen voor medewerkers in de zorg. Dat zijn toch op afstand onze grootste helden gebleken. Wat die mensen allemaal te verstouwen hebben gekregen, is ongekend”, vertelt Jeroen Riemeijer, een van de stuwende krachten achter Vrienden voor Purmerend.

Tekst loopt door onder afbeelding


Jaarlijks wordt de Haring en Meer Party georganiseerd, Door corona kon dit niet doorgaan. (Foto: Han Giskes)

Recht vanuit het hart

Riemeijer en zijn kameraden zijn nu zes maanden bezig om de organisatie van beide avonden tot in de puntjes voor te bereiden. “Het is een helse klus, maar we doen het echt recht vanuit ons hart en dan komt de energie vanzelf. Helemaal als je weet dat we van 50 bedrijven positieve reacties hebben gekregen op onze vraag of ze het initiatief financieel of met middelen wilden ondersteunen. Het is echt geweldig hoe positief er gereageerd is en nog steeds wordt. Ik ben zelfs een paar keer gebeld, met de vraag of ze mee mochten doen. Daar word ik heel vrolijk van”, aldus Riemeijer.

Met een glimlach naar huis

Over de precieze invulling van de avonden wil hij niet teveel kwijt. “Het moet een verrassing zijn en tot die tijd blijven. Ik kan wel verklappen dat de mensen die erbij aanwezig zijn enthousiast worden en na afloop met een grote glimlach de hal verlaten”, licht hij een tipje van de sluier op.

Afbeelding
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28