Kookboek horeca Purmerend en Beemster in de maak

Algemeen
Eigen kookboek voor Purmerend en Beemster
Eigen kookboek voor Purmerend en Beemster (Foto: aangeleverd)

Er staat een erg mooi visitekaartje op stapel voor Purmerend/Beemster: een smaakmakend, mooi vormgegeven kookboek met daarin van alle deelnemende horecazaken een eigen specialiteit. Inmiddels doen er 32 horecazaken mee die samen een gevarieerd receptenscala bieden. Medio september zal het boek groot en feestelijk worden gelanceerd, maar voor die tijd is het al online te reserveren via de website. Handig, bijvoorbeeld waar het gaat om grotere hoeveelheden voor een relatiegeschenk waarmee bedrijven kunnen laten zien wat hun stad in huis heeft.

Arwin Versteyne, voorzitter van de KHN afdeling Purmerend, nam samen met Sven Tishauser, eigenaar van restaurant Twaalf, en Kozee’s Marjolein de Reus het initiatief voor het kookboek. Arwin raakte geïnspireerd door de kookboeken van andere gemeenten die hij regelmatig voorbij zag komen. “Je ziet steeds meer dat verschillende gebieden kookboeken gaan ontwikkelen. Waarom zou je dat niet doen voor Purmerend en Beemster? Juist nu. De horeca hier is zich steeds verder aan het professionaliseren. Niet alleen als je ziet hoe mooi dit horecaplein is geworden, maar ook tot ver daaromheen is heel veel kwalitatieve en bijzondere horeca actief. Het is tijd om dat op een positieve manier naar buiten te brengen en ons ook voorbij Purmerend/Beemster te profileren.”

Perfecte timing

Bij Sven en Marjolein, bij wie hij zijn idee als eerste neerlegde, viel het direct in goede aarde: “Ik zag het gelijk als een geweldig item voor de promotie van Purmerend en Beemster”, zegt Sven. “Zeker als je doordenkt richting de feestdagen waar dit een mooi relatiegeschenk zou kunnen zijn voor bedrijven die hiermee laten zien wat hun stad in huis heeft. Of als onderdeel van het kerstpakket.” Marjolein was net zo enthousiast. “De timing is ook perfect. Het is echt tijd om de horeca in een positief daglicht te zetten en ook een mooi steuntje in de rug te geven. Daarom ook het streven om echt uit te pakken en er iets heel moois van te maken. We willen dat mensen er direct enthousiast van raken als ze het openslaan.”

Het kookboek is een perfect relatiegeschenk en mooie promotie voor Purmerend/Beemster

Professionele uitstraling

Ze gingen om de tafel met Rijser, met Henry en Cynthia van ad68, en met Sandrinos Fotografie, want als er één ding direct zeker was, dan was het dat het kookboek kwaliteit zou hebben. Arwin: “Het krijgt een heel professionele uitstraling, met een mooie vormgeving en met echt mooie foto’s.” Daarnaast zal het een gevarieerde inhoud hebben, oftewel er is voor ieder wat wils in te vinden. Marjolein: “Er is ruimte voor iedereen, ook de cafés. Ieder moet er zijn specialiteit in kwijt kunnen. Zo krijg je een mooie afspiegeling van de diversiteit van de horeca die Purmerend en Beemster te bieden hebben.”

Gevarieerd

“Het wordt heel leuk opgedeeld in lunch, voorgerecht, hoofdgerecht, iets voor bij de koffie”, vult Arwin aan. “Allemaal verschillende items, dat maakt het juist zo leuk. Waarin we wel zullen waken voor variatie en dat een beetje proberen te sturen. Het is niet de bedoeling dat er 20 carpaccio’s in komen natuurlijk.”

De lay-out van het boek moet ook de eenheid die er tussen de horeca onderling is ontstaan onderstrepen, meent Sven: “De saamhorigheid onder horecaondernemers wordt steeds sterker en beter. Dat willen we met dit boek ook uitstralen.”

Mooie afspiegeling van de horeca en de diversiteit in Purmerend en Beemster

Inmiddels hebben zich al 32 horecaondernemers gemeld om mee te doen met het boek, en ook de advertentieruimten lopen prettig vol. De eerste lay-outs zijn gemaakt, en de invulling van de inhoud is gestart. Het kookboek krijgt een oplage van 5000 stuks. Het gaat € 19,95 kosten in de winkel maar de initiatiefnemers hopen dat via de website die binnenkort online gaat de nodige bestellingen al daarvoor zullen binnen komen. Het is een mooi prijsje voor een boek met deze professionele uitstraling, een harde kaft, goede foto’s…. “En een mooie afspiegeling van de horeca en de diversiteit in Purmerend en Beemster”, geeft Marjolein aan. 

Want, benadrukken ze nogmaals, het betreft natuurlijk een geweldig relatiegeschenk. Niet alleen geef je een mooi, gevarieerd kookboek mee, je promoot ook tegelijkertijd je eigen stad. Arwin: “Dit kookboek laat zien dat wij op horecagebied zeker heel goed meetellen met alles wat we hier in huis hebben. De bedrijven die dit boek cadeau doen aan relaties of medewerkers creëren samen met ons allemaal ambassadeurs voor Purmerend en Beemster. Er is geen mooiere manier om deze stad te promoten.”

www.kookboeksmaak.nl

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28