Afbeelding
(Foto: )

Bijzondere voorstelling in Theater De Purmaryn

Stedelijk Orkest trapt af naar jubileumjaar

Met een bijzondere voorstelling in Theater de Purmaryn op 16 maart trapt het Stedelijk Orkest Purmerend af richting haar jubileumjaar 2022. Samen met ondernemers en maatschappelijke en culturele instellingen wil het orkest een begin maken met een muzikale reis en hen uitnodigen om mee te werken aan mooie, aansprekende projecten. Projecten die gericht zijn op zowel ouderen als jongeren, op muziek maken en op muziek beleven.

Er liggen grote en kleinere plannen klaar die niet alleen 2022 speciaal maken maar ook een rol spelen in de toekomst. Met name wat betreft een volgende generatie artiesten en orkesten. Jonge mensen en muziek maken vormen daarvoor de basis. Echter, het leren bespelen van een instrument vereist veel studie, aandacht en inzet, een behoorlijke opgave dus. Om dit aantrekkelijk te maken en om te motiveren zal het Stedelijk Orkest een jongeren projectorkest opstarten om in 2022 te komen tot een optreden op een groot podium, met bekende artiesten en veel publiek. Voor de jongeren een geweldige ervaring om dat te kunnen doen en het middelpunt te zijn van een wervelende muzikale show.

Opleidingsmogelijkheden

De ambitie van het Stedelijk Orkest is om het projectorkest te verbinden met opleidingsmogelijkheden in de regio, zoals Muziekschool Waterland, maar ook in samenwerking met het Conservatorium in Amsterdam. Zo kan het mes aan twee kanten snijden: een bredere muzikale orkestervaring voor jongeren en een fundament voor het levendig houden van het muzikale verenigingsleven in de toekomst. Muziek tenslotte verbindt, zowel orkestleden met elkaar als muzikanten met het publiek.

Help mee

Steun, ideeën, creativiteit, en de betrokkenheid van veel partijen moeten dit mogelijk maken. Wie mee wil doen met deze ambities van het Stedelijk, woon dan deze bijzondere voorstelling bij op maandagavond 16 maart, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan via: evenementen@stedelijkorkestpurmerend.nl.

Afbeelding
Afbeelding