De confettikanonnen zorgden voor een prettige chaos. Het deerde de apetrotse medewerkers geenszins.
De confettikanonnen zorgden voor een prettige chaos. Het deerde de apetrotse medewerkers geenszins. (Foto: Han Giskes)

Sligro Purmerend uitgeroepen tot de beste van Nederland

De confettikanonnen knalden en zorgden voor een prettige chaos in de Sligro-vestiging aan de Polderweg in Baanstee-Noord. De reden? Sligro Purmerend is door de directie van de Sligro Group uitgeroepen tot de beste vestiging van 2019.


Terechte trots bij vestigingsdirecteur Nico Molenaar en zijn medewerkers. "Iedereen is er zo mee bezig geweest en als dat dan op deze manier wordt beloond geeft dit zo'n grote boost voor het hele team", reageert Nico Molenaar.


De uitverkiezing wordt ieder jaar gehouden naar aanleiding van een aantal beheers- en omzetcijfers en een viertal onaangekondigde audits en klantenonderzoeken. Ook in 2018 viel Purmerend in de prijzen met een mooie 3e plek. In totaal doen alle 50 vestigingen in Nederland mee aan deze jaarlijkse wedstrijd. Naast de eeuwige roem en een mooie trofee wordt het gehele team met partner getrakteerd op een weekend weg naar een Europese hoofdstad naar keuze.


Bijzonder detail is dat Sligro Purmerend gedurende het bewuste weekenduitje in zijn geheel wordt overgenomen door collega's van Sligro-vestigingen uit het hele land. Molenaar: "Dat is traditie en werkt ook aan de andere kant positief, want op deze manier komen collega's te weten hoe het op andere locaties werkt."

Teamspirit

Nico Molenaar prijst de teamspirit bij Sligro Purmerend. "Ik besef heel goed dat het in eerste instantie heel erg wennen was voor iedereen, want deze vestiging is een samensmelting van oud-medewerkers van De Kweker en Sligro. Hoe je het wendt of keert toch twee andere achtergronden. Maar als je ziet hoe iedereen naar elkaar is toegegroeid. De puzzel is zeg maar in elkaar gevallen. Ik neem daar m'n petje voor af", aldus Molenaar, die algemeen wordt gezien als de ideale verbinder.


Alvorens hij directeur werd van 'Purmerend' was Nico Molenaar verantwoordelijk voor Sligro Alkmaar en ook in die hoedanigheid stonden hij en zijn team een keer op het podium bij de directie. "Het went nooit", is zijn ervaring.


Op 29 mei 2017 is de compleet nieuwe vestiging van ruim 9.000 vierkante meter aan de Polderweg in Baanstee-Noord geopend. Met meer dan 45.000 artikelen onder één dak biedt Sligro Purmerend een onderscheidend en compleet aanbod voor professionals in food. "Gezien de ligging dicht bij de A7 (afslag Purmerend Noord) en langs de vernieuwde N244, zijn wij voor onze klanten uitstekend bereikbaar."

Op de zichtlocatie en onder meer door een grote raampartij op de hoek van het pand is Sligro Purmerend één van de paradepaardjes van het nieuwe bedrijvenpark Baanstee Noord. Daarnaast is er een ruime gratis parkeergelegenheid voor het sterk groeiende klantenbestand.


In de vestiging staat het team klaar om de klanten te inspireren en te adviseren met het ruime aanbod van producten en materialen, welke thuis horen in de wereld van eten en drinken. "Mede dankzij deze geweldige ploeg met veel ervaring en een enorme betrokkenheid zijn de resultaten zeer positief. Bij zowel nieuwe als bestaande klanten worden we geroemd om het ruime assortiment, de mooie en moderne vestiging en de klantvriendelijke, inspirerende en enthousiaste medewerkers. Hiermee is de basis gelegd om de groei ook in 2020 verder uit te bouwen en van Sligro Purmerend een enorm succes te maken. En, niet onbelangrijk, we zijn het jaar geweldig begonnen. De eerste periode was super. Dat moeten we zien vast te houden, want één ding staat vast: we willen volgend jaar opnieuw in de prijzen vallen", aldus Nico Molenaar tot slot.

Sligro Purmerend, Polderweg 1, 1446 AA Purmerend (Industrieterrein Baanstee Noord) T: 0299 42 74 82 www.sligro.nl

Vestigingsdirecteur Nico Molenaar (tweede van links) met enkele trouwe collega's. Voor deze gelegenheid kreeg iedereen een gouden medaille omgehangen.