Burgemeester Heldoorn
Burgemeester Heldoorn (Foto: aangeleverd)

Heldoorn waarnemend burgemeester Waterland

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Waterland heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 2 maart 2020 de heer K.S. (Sicko) Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester. De heer Heldoorn was waarnemend burgemeester van de gemeente Huizen (2018-2019) en van de gemeente Dantumadiel (2014-2017). Hij was van 2007 tot 2013 burgemeester van de gemeente Assen en van 2002 tot 2007 burgemeester van de gemeente Opsterland. Van 1992 tot 2002 was hij gedeputeerde van de provincie Fryslân.

Bakkerij Gutter bestaat 60 jaar

Bakkerij Kees Gutter vestigde zich 60 jaar geleden in Monnickendam. De bakkerij ging in 1978 over van vader Andries op zoon Kees Gutter. Onder zijn leiding werden er meerdere winkels in Waterland geopend.

In 2007 name zijn dochters Greetje en Els Gutter het stokje van hem over. Zij zorgden voor meer verdieping en verbreding en lanceerden de mogelijkheid om online te bestellen. Gutter heeft in totaal 7 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam-Noord. Brood kan ook worden besteld in de webwinkel op www.broodonline.nl. De Bakker van Waterlands wil deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft dan ook het hele jaar door festiviteiten rond het 60 jarig bestaan.



Oostzaan wint Energy Award


De gemeente Oostzaan heeft de Energy Award 2019 ontvangen. Ze kreeg de eervolle award omdat de ze opvallend succesvol stuurt op energiebesparing bij bedrijven. Het is het eerste jaar dat een gemeente de award krijgt. Jaarlijks wordt de Energy Award uitgereikt aan organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Wethouder Rosemarijn Dral kreeg de eervolle award op donderdag 30 januari uitgereikt tijdens het Partners in Energie-uitdagingen event in Barneveld. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar. In de Noord-Hollandse gemeente voldoet landelijk het hoogste percentage bedrijven aan de informatieplicht energiebesparing. Hoe dat gelukt is? Rosemarijn Dralt: "Vooral door de enorme betrokkenheid van bedrijven. Het helpt daarbij dat we hen in een vroeg stadium hebben meegenomen."

Horeca in H20

Danny van Noorden uit Volendam, (mede) eigenaar van meerdere café/restaurants en evenementenbureau Dagje Volendam, gaat de horeca van H20 op zich nemen. In eerste instantie zal dat zijn het openen en runnen van de H20 Esports Lounge, en in een later stadium een koffiebar en ruimte om te lunchen. Van Noorden heeft een passie voor horeca en tevens een achtergrond in de IT. "Toen Dirk Tuip mij vertelde over zijn concept H20 begon het bij mij te kriebelen," licht hij toe. "Toen hij zei dat hij iemand zocht om de horeca te runnen vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. H20 staat op koers een zeer groot evenementencentrum te worden, en om een bijdrage te leveren aan het concept is een hele leuke en interessante uitdaging." Hij gaat het project aan samen met Guido Sombroek, een van zijn werknemers van restaurant De Dijk in Volendam.

Horeca in H20