Schroom niet, stel je vraag! Waar mogelijk helpen we

Corona houdt ons allen in de ban. Op het moment dat ik deze column schrijf (natuurlijk weer vlak voor de deadline) hebben we de eerste week er op zitten waarin de “Corona-maatregelen” in volle kracht zijn.

Het laatste normale event, waar het IBEV lid Kubbinga B.V. tot VOWA ondernemer van het jaar werd verkozen, was het VOWA feest in de Purmaryn. Het was nog geen twee weken geleden, maar er is veel gebeurd sinds toen.

De maatregelen die getroffen worden zijn (meer dan) noodzakelijk. De gezondheid van ons allen staat voorop. Ik hoop dat wij allen de instructies zorgvuldig opvolgen, zodat de zorg in staat blijft om de zieken die zorg te verlenen die nodig is.

Maar dat laat onverlet dat de gevolgen van deze maatregelen voor vele ondernemers enorm ingrijpend zijn. Ondernemers hebben hun deuren moeten sluiten. Ondernemers die nog wel door kunnen, zien zich geconfronteerd met een lege stad en dus geen klandizie. Kortom, het is zwaar, voor alle ondernemers.

We mogen trots zijn op de Nederlandse overheid die waar mogelijk de ondernemers helpt en ook diverse middelen ter beschikking stelt om de komende periode te overleven.

Nog meer trots mogen we zijn op de creativiteit van de getroffen ondernemers, om op een andere manier, hun hoofd boven water te houden.

Maar waar ik als ondernemer in het Purmerendse toch echt een brok van in mijn keel krijg, is als ik zie hoe betrokken stuk voor stuk alle ondernemers met elkaar zijn. Hulp wordt aangeboden, daar waar gevraagd wordt, of daar waar nodig is.

PRO doet haar uiterste best om hierin te kunnen bijdragen. Op Linkedin is de PRO pagina ingezet op vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maar is ook de plek waar ondernemers hun vragen aan elkaar stellen. Schroom niet, stel je vraag, benader het PRO bestuur, en waar mogelijk wordt hulp ingezet!


Marije Sliphorst/Daniel Pardoen

voorzitters@pro-site.nl