Afbeelding
(Foto: RodiMedia/JB)

Hessing Supervers wellicht naar Baanstee

Hessing Supervers, een van Nederlands toonaangevende leveranciers van vers gesneden groente en fruit, onderzoekt de mogelijkheid om haar productiecapaciteit in Zwaagdijk te vergroten door een deel van de productie te vestigen op bedrijventerrein Baanstee Noord in Purmerend. Aan de raad wordt instemming gevraagd voor de mogelijkheid om hiervoor ruim 9,3 hectare grond uit te geven.

Hessing verwerkt groente en fruit tot onder meer panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Die leveren ze aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight cateraars. Hessing B.V. bestaat al meer dan vijftig jaar en werkt vanuit Nederland, Duitsland en Denemarken.

Blij

Wethouder Mario Hegger: "Alhoewel het op dit moment nog een van de scenario's is voor Hessing om de productiecapaciteit uit te breiden, zijn we nu al blij met de interesse van Hessing om zich mogelijk op de Baanstee te vestigen."


Gemeente blij met interesse


De afgelopen vijf jaar is er in Baanstee Noord 13,6 hectare grond uitgegeven aan nieuwe bedrijven. Iets meer dan 10 hectare grond is inmiddels in optie genomen en 8,5 hectare gereserveerd.