Sander Mook: 'De Markthal is een plek voor Purmerenders en voor zakelijke events.'
Sander Mook: 'De Markthal is een plek voor Purmerenders en voor zakelijke events.' (Foto: Els Broers)

Markthal Purmerend klaar voor de start

PURMEREND – Nieuwsgierige Purmerenders die al tijden met de handen gevouwen naar binnen gluren bij de Markthal Purmerend moeten nog even geduld hebben. De feestelijke opening die op 20 maart was gepland en het daaropvolgende openingsfestival voor alle Purmerenders laten nog even op zich wachten door de coronacrisis, maar uitstel is geen afstel: de Markthal Purmerend is er klaar voor.

Het doel was de Markthal feestelijk in te wijden en met alle Purmerenders te vieren dat hij open is. Tenslotte, zo zegt commercieel manager Sander Mook, is de Markthal "een plek voor alle Purmerenders." Voor de coronacrisis toesloeg gaf hij een kijkje achter de schermen. Sander: "We willen natuurlijk graag laten zien hoe de hal er, volledig aangekleed, uit kan zien bij een event, en wat de mogelijkheden zijn. We zien hier wel eens mensen naar binnen kijken in afwachting van wanneer de inboedel naar binnen wordt gebracht. Maar die komt er niet, voorlopig althans. We hebben zeer geavanceerde basisfaciliteiten zoals RGB led verlichting waarmee we het interieur in elke gewenste kleur kunnen zetten, WiFi natuurlijk en goede verwarming en afzuiging. Maar vooral willen we flexibel zijn. Bedrijven en organisaties kunnen hier een event organiseren en dat geheel invullen en aankleden zoals ze zelf willen. Congressen, bedrijfsfeesten, bruiloften en partijen kunnen wij vanuit de Markthal geheel faciliteren."

De Markthal gaat ook een cultureel maatschappelijke rol vervullen voor Purmerend. Sander: "Het is een plek voor alle Purmerenders. We willen onderdeel zijn wat van zich afspeelt op de Koemarkt. Als er een foodfestival is kun je dat bij een slecht weer scenario ook binnen houden. En wanneer er kermis is, staat een deel daarvan in de Markthal. We hebben volop ideeën waarmee de Markthal iets gaat toevoegen. Denk aan een Waterlandse markt, met producten uit de regio."

De Markthal is een plek voor alle Purmerenders en moet echt iets gaan toevoegen

"Een echte streekmarkt met een stukje entertainment, een foodtruck, kindervermaak, een kopje koffie en leuke kramen. Maar ook livemuziek, culinaire evenementen, proeverijen of een art-fair en natuurlijk iets moois met kerst. Een gezellige kerstmarkt waar je lekker een biertje kunt drinken, en een broodje eten, waar de kinderen worden vermaakt. Niet zomaar een markt maar een complete beleving. Uiteindelijk zou de Markthal een rol kunnen spelen in de stadspromotie door de evenementen die hier plaats vinden."

Ode aan Purmerend

Er ligt geen blauwdruk klaar voor een locatie als de Markthal. Sander: "Het is met niets te vergelijken. De naam is een ode aan de stad Purmerend, naar de marktstad die het is en de veemarkt die het had. Het heeft de uitstraling van een markthal, en dat is het ook, maar het moet en kan veel meer zijn dan dat. Het moet ruimte bieden aan wat er nog niet is."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding