Het statige nieuwe hoofdkantoor van Groenhart.
Het statige nieuwe hoofdkantoor van Groenhart. (Foto: aangeleverd)

Groenhart officieel verhuisd

PURMEREND - Vorige maand heeft vestigingsleider Leandros Huiberts de deuren van de nieuwe Groenhart winkel in Purmerend officieel geopend. Daarna volgden de werkplaats en ondersteunende afdelingen.

Het 100-jarige familiebedrijf heeft 10 vestigingen in Noord-Holland en betrok in Purmerend een nieuw hoofdkantoor op de Polderweg, in Baanstee Noord. Het nieuwe hoofdkantoor is 1,5 keer zo groot als het oude pand op De Baanstee West en biedt 1.500 m2 winkelruimte, 1.000 m2 kantoren, 165 m2 werkplaats en 3.500 m2 magazijn. Goede isolatie, ledverlichting, afvalscheiding en zonnepanelen zorgen ervoor dat het pand energieneutraal is. Het nieuwe distributiecentrum is sinds 29 juni operationeel.


combineert een winkel, magazijn, werkplaats en ondersteunende afdelingen. Na 26 jaar op De Baanstee West, met inmiddels meer dan 15.000 artikelen op voorraad, is het magazijn te klein en is Groenhart overgestoken naar De Baanstee Noord. Op de Polderweg 2 in Purmerend staat er

Distributiecentrum

Vanuit Purmerend bevoorraden 7 bussen en 1 vrachtwagen dagelijks de 10 vestigingen en leveren zij tot 2x per dag aan klanten in de regio. Het nieuwe pand biedt meer opslagruimte, een gescheiden in- en uitvoer van goederen en kansen om met digitale oplossingen de efficiƫntie te verbeteren. Daarmee is Groenhart voorbereid op de toekomst.

De volgende stap is de overgang naar een Warehouse Management Systeem (WMS). Een nieuw softwarepakket waarin we alle logistieke processen van het magazijn integreren. Er is gestart met het gebruik van scanners bij de inkomende goederen en voice picking bij het verzamelen van uitgaande orders. Dit biedt snelheid en efficiƫntie, ook zal dit de kwaliteit van uitleveringen verbeteren. Maar de ambitie van Groenhart gaat verder: een grote wens voor in de toekomst is namelijk het verder automatiseren van het orderproces en het gebruik van rollerbanen. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheden hiervoor.

Winkel

De vertrouwde gezichten van Groenhart staan voor de klanten klaar op de Polderweg 2, slechts 500 meter verderop. De nieuwe winkel is nog groter, heeft een uitgebreider assortiment, ruime parkeergelegenheid en is voorzien van een Come&Go 24 uur afhaalbox.

Groenhart verwacht de werkplaats en de ondersteunende afdelingen in de loop van volgende week naar het nieuwe hoofdkantoor te verhuizen. Daarmee is de derde en laatste fase van de verhuizing aangebroken. De snelheid zat er goed in, want in oktober vorig jaar ging de eerste paal de grond in. Door het bouwteam is er een fantastische prestatie geleverd.

Leandros Huiberts knipt het lint door.