De laptoptassen worden uitgereikt. V.l.n.r. Erika Hes, Agnes Bak, Marian de Boer, Annemiek Donkersloot en Ria Buitenweg.
De laptoptassen worden uitgereikt. V.l.n.r. Erika Hes, Agnes Bak, Marian de Boer, Annemiek Donkersloot en Ria Buitenweg. (Foto: Els Broers)

Rabobank deelt laptoptassen uit

PURMEREND - Eindelijk was het dan zo ver. De laptoptassen die Rabobank Waterland en Omstreken beschikbaar had gesteld voor verenigingen en stichtingen konden vorige maand worden opgehaald. Erika Hes van de Rabobank had de Waterlandse Uitdaging ingeschakeld met het aanbod van twintig laptoptassen. Ze mochten worden verdeeld onder organisaties die ze goed kunnen gebruiken. De match was al een aantal maanden geleden gemaakt met de Vereniging Historisch Purmerend, Computer Vereniging Waterland, Bag of Love en ICT vanaf Morgen. Het uitdelen van de tassen liep wat vertraging op door de Coronacrisis, maar nu de deuren van de Rabobank weer open zijn konden de partijen worden uitgenodigd om de tassen in ontvangst te nemen in het kantoor aan de de Wielingenstraat.


Dagje uit in Laag Holland

REGIO – Deze zomermaanden werden regiobewoners gewezen op bijzondere plekken in eigen land door Dagje uit in Laag Holland. Het magazine is de opvolger van de Laag Holland krant die de afgelopen vijf jaar jaarlijks werd uitgegeven en is een samenwerkingsverband tussen Bureau Toerisme Laag Holland (BTLH) en Rodi Media.In het magazine staan op overzichtelijke wijze bijzondere recreatieve activiteiten die in juli, augustus en september te doen zijn in Laag Holland. Er is echt voor iedereen wat te ondernemen. Het gebied barst van de recreatieve mogelijkheden", aldus Shirley Benoit, directeur van het Bureau. Waarnemend burgemeester van Beemster Karen Heerschop en de wethouders Hans Schütt (Edam-Volendam), Erik Heinrich (Landsmeer) en Mario Hegger (Purmerend), echte ambassadeurs van de uitgave, kregen een exemplaar overhandigd.


Visie De Purmer

REGIO - De gemeenten Waterland, Purmerend en Edam-Volendam werken regionaal samen op thema’s als landschap, economie, bereikbaarheid en wonen. Op verschillende thema's zoals woningbouw, duurzaamheid, verstedelijking en landschap hebben de gemeenten belangen voor het gemeentegrens-overstijgende gebied De Purmer. Met een bijna 400 jaar lange geschiedenis van verschillende ambities, wensen en kernwaardes zijn de drie gemeenten in juli 2019 gezamenlijk een proces gestart om te inventariseren wat de huidige visie op De Purmer is, op het gebied van werklocaties, groen, woningbouw etc.


‘De Kaasjes van Edam’

EDAM - Zeg je Edam, dan zeg je kaas. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch was er nog geen plek waar het verhaal rondom deze verbintenis was vastgelegd. Nu wel. Kaasmaker Henri Willig opende een heuse kaasbeleving aan Spui 9 in Edam: de Kaasjes van Edam. Hier leren bezoekers over Edammer kaas én het bijzondere pand waarin het eerbetoon zich bevindt. Ook kan er een koe gemolken worden, leer je hoe je kaas moet maken én hoe je het moet proeven. Een kaasstad zonder een plek waar een eerbetoon aan dit oer-Hollandse product te vinden is, daar moet verandering in komen, vond Henri Willig, oprichter van het gelijknamige familiebedrijf. In het aangrenzende pand van zijn winkel opent de kaasmaker nu deze kaasbeleving. Wanneer bezoekers de gele route volgen, ontmoeten zij de boerin, de held van het verhaal. Zij is van oudsher verantwoordelijk voor het maken van de kazen en wist precies hoe ze die zo lekker mogelijk kon krijgen. Middels een audiotour komen bezoekers langs onder andere de geschiedenis van de kaas, de wereldveroveraar en de schatkamer.

Afbeelding