Alhoewel we ver over de helft zitten, begint voor het gevoel na de zomerperiode de tweede helft van het jaar. Misschien meer dan ooit zal deze tweede helft zijn gericht op het compenseren van de verliezen van de eerste helft.

Het besluit van de gemeente Purmerend dat de terrassen langer mogen blijven staan is een goede duw in de richting. Misschien wordt Purmerend wel in de watten gelegd met een heus winterterras?

Ook vanuit de ondernemers zelf komen mooie initiatieven! Bent u al op de hoogte van het bestaan van de Purmerend winkelstad cadeaukaart? De cadeaukaarten zijn op diverse plekken verkrijgbaar, maar belangrijker nog, er zijn al tientallen ondernemers die zich hebben aangesloten om aan dit initiatief mee te doen. Van juwelier, tot kledingwinkel, een horecagelegenheid of de slager. Voor ieder wat wils. De cadeaukaart is niet alleen gericht op de binnenstad, maar Purmerend en omgeving breed!

Hoe kan je beter een lokale ondernemer steunen door juist deze kaart te kopen en cadeau te geven aan familielid of aan uw werknemers? Kijk voor meer informatie op purmerendwinkelstad.nl

Vooruitlopend op de fusie tussen de Beemster en Purmerend per 1 januari 2022 is de gemeente druk doende met de economische visie richting 2040. Hoe ziet de economische toekomst van de nieuwe gemeente eruit? Had u hier ideeën over en wilde u niet aan de zijlijn toekijken? Dan heeft u input kunnen leveren. Aan twee digitale transitietafels (welke term bij mij in ieder geval al de nieuwsgierigheid opwekte… hoe ziet een transitietafel er uit?) kon u recent met andere ondernemers, inwoners en de gemeente in gesprek over de economische visie.

In de afgelopen weken is dus inmiddels wel gebleken dat wij de economie niet tot stilstand laten komen. Zowel de lokale overheid als de ondernemer zelf blijft die energie hebben om door te gaan.

Vanuit de PRO zal binnenkort ook de eerste ‘normale’ bijeenkomst weer gaan plaats vinden in de vorm van een nieuwe ledenbijeenkomst. Ook in de afgelopen maanden hebben we namelijk gelukkig nieuwe leden mogen verwelkomen!

Daarnaast zijn wij aan het onderzoeken of en zo ja in welke vorm wij weer een PRO: bizniz borrel kunnen organiseren. De geldende Corona maatregelen zullen daarbij vanzelfsprekend in acht worden genomen. Houd uw email en onze Facebook pagina daarom in de gaten!

Marije Sliphorst/Daniel Pardoen

voorzitters@pro-site.nl