Afbeelding
V.l.n.r. Sjuul Adema, André Schomakers, Leo de Boer, Bas van Baarsen en André Boon. (Foto: aangeleverd)

Ondernemend Waterland weer op de rit

WATERLAND - De voortgang van Ondernemend Waterland was een tijdje onzeker, maar dankzij de inzet van het bestuur en een initiatiefgroep van leden zijn er enthousiaste ondernemers opgestaan die met elkaar de schouders eronder willen zetten. Op donderdag 2 juli vond de formele bestuursoverdracht plaats.

Middels volmachten hebben leden van de vereniging unaniem hun goedkeuring gegeven aan de afronding van de overdracht en de installatie van het nieuwe bestuur.

Leo de Boer is de nieuwe voorzitter, Sjuul Adema neemt de taak van penningmeester op zich, André Boon is secretaris en John Dekker is tot algemeen bestuurslid benoemd. Hoewel er volgens de statuten formeel bestuur moet zijn benoemd, is de insteek van dit nieuwe bestuur anders. Leo de Boer hierover: ‘We noemen onszelf het coördinatieteam. Naast dit team is een vijftal werkgroepen gevormd. In elke werkgroep hebben andere ondernemers zitting."


Zo is er een werkgroep om de bijeenkomsten van de vereniging te organiseren, buigt een andere werkgroep zich over de binnenstad van Monnickendam, coördineert een derde werkgroep de Waterlandbon, zorgt een vierde werkgroep voor de samenwerking met Stichting Promotie Waterland en neemt tot slot de vijfde werkgroep de contacten met gemeente Waterland voor zijn rekening.