Hier gaat Tesla Motors zich vestigen.
Hier gaat Tesla Motors zich vestigen. ((Foto: Rodi Media/John Bontje))

Tesla Motors komt naar Purmerend

PURMEREND - Per 1 september heeft Tesla Motors het pand aan Component 84 in Baanstee-Oost gehuurd. In het pand was voorheen Van Zwienen gevestigd. De vestiging is voor een periode van 10 jaar gehuurd. Met de uitbreiding naar Purmerend hoopt het wereldwijd opererende autobedrijf de vestiging in Amsterdam te ontlasten. Zoals onlangs bekend werd gemaakt maakt Tesla een enorme ontwikkeling door. De omzet is vooral het laatste jaar gigantisch toegenomen. De vestiging in de hoofdstad barst momenteel uit zijn voegen. Vandaar dat een pand in de nabije omgeving wenselijk is. René Dijkstra Bedrijfsmakelaardij fungeerde als tussenpersoon in de transactie tussen de eigenaar van het pand aan Component en Tesla Motors. Tesla Motors wil vooralsnog geen commentaar geven op de komst naar Purmerend. Woordvoerder René Stoutjesdijk. “Ik heb hier op dit moment niks over te zeggen en wil liever dat het nieuws via onze marketingafdeling naar buiten wordt gebracht”, aldus Stoutjesdijk.


Meer werklozen in Groot Amsterdam

REGIO - Voor de 7e maand op rij stijgt het aantal WW-uitkeringen in Groot Amsterdam. Met 231 WW-uitkeringen meer, komt de teller eind juli 2020 uit op 29.048. Hoewel een kleine stijging van 0,8% ten opzichte van vorige maand, is dit wel hoger dan de landelijke stijging. Het aantal WW-uitkeringen in Nederland bleef vrijwel gelijk met 300.801. Ook op jaarbasis is de stijging van het aantal WW-uitkeringen in Groot Amsterdam met 53% aanzienlijk sterker dan landelijk (29%). Dit komt doordat in Groot Amsterdam relatief veel mensen in sectoren werken waar de werkgelegenheid (zeer) zwaar getroffen is. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de arbeidsmarkt drastisch veranderd.

Voor veel ondernemers zijn personeelstekorten inmiddels niet meer het grote probleem, maar draait het veel meer om de vraag ‘hoe kom ik deze crisis door’? Verwacht wordt dat de werkloosheid dit jaar (verder) zal oplopen; van 3,4% in 2019 naar 7% of meer in 2021. Er zullen dus veel mensen op zoek moeten naar ander werk, zo nodig in een ander beroep. Inzichtelijk maken waar baankansen liggen op de arbeidsmarkt en waar juist niet is nu nog belangrijker dan ooit. Dat kan immers richting geven aan van-werk-naar-werk activiteiten en (om)scholing. Sectoren waar de werkgelegenheid is verminderd in de afgelopen periode zijn bijvoorbeeld de horeca, verkoop, schoonmaak en transport en logistiek. Sectoren die nog steeds goede kansen bieden voor werkzoekenden zijn bijvoorbeeld zorg, onderwijs en de bouw.

Gunning project N247

REGIO - Het ‘project N247 Bereikbaarheid Waterland’ is door de provincie Noord-Holland gegund aan de combinatie KWS-Van Hattum en Blankevoort, beide VolkerWessels-ondernemingen. Het werk bestaat uit het uitvoeren van groot onderhoud aan de N247 tussen Amsterdam en Edam, de bouw van onderdoorgangen bij knooppunt het Schouw, het aanpassen van kruispunt Bernardlaan en renovatie van doorvaarbare duikers, de Slochterbrug en de gehele vernieuwing van de Dijksbrug in de N247. Details over de uitvoering van deze veelomvattende klus worden de komende periode uitgewerkt, waarschijnlijk starten de werkzaamheden medio 2021.



Afbeelding
Afbeelding