Afbeelding
De feestelijke start in beeld. Met wethouder Mario Hegger. (Foto: aangeleverd)

Picnic breidt uit naar deze regio

REGIO- Online supermarkt Picnic krijgt steeds meer voet aan de grond. Na Haarlem en Amstelveen is de websuper nu actief in Purmerend, Edam, Volendam en Monnickendam. Daar kunnen zo’n 55.000 huishoudens hun boodschappen gratis met de kenmerkende elektrische wagentjes laten bezorgen.

Het aantal klanten van Picnic steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen. De websuper gaat medio augustus voor het eerst de weg op met 8 elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers.


De boodschappen worden vanuit de hub aan de Pascalstraat 43 in Purmerend geleverd. Inwoners van Purmerend, Volendam, Edam en Monnickendam kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren.


Nederlandse ondernemers

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.