Blijf ondernemen en durf tonen

Op het moment dat deze column wordt geschreven zijn weer wat grenzen verruimd. Letterlijk. Al vanaf 1 juni is de horeca weer geopend. Wat was het mooi om weer een druk bezochte Koemarkt en andere horeca gelegenheden te aanschouwen. Alle terrassen waren, met behulp van de door de gemeente ingeschakelde 1.5 meter coaches, op de meest efficiënte manier ingericht op de afstand.

Sinds 15 juni kunnen ‘we’ ook weer op vakantie in de meeste landen binnen de EU/Schengen zone. Goed voor het toerisme. Goed voor de economie. Als we met z’n allen ook oplettend en voorzichtig blijven, dan blijft een tweede golf ons misschien wel gespaard, of is dat te positief gedacht?

Er zijn veel geluiden te horen die de getroffen maatregelen bekritiseren. Waren deze daadwerkelijk te fors en hadden we het ook met minder afgekund? We zullen het niet weten. We kunnen de tijd ook niet terug draaien.

Bovendien ben ik ook van mening dat vooruit moet worden gekeken. Dus laten we dat dan vooral ook doen. Wat kunnen we met z’n allen doen om de bedrijven te ondersteunen die het de afgelopen maanden echt loeizwaar hebben gehad? Hoe kunnen we er voor zorgen dat de rode cijfers iets minder rood worden?

Een stap in de goede richting is in ieder geval door allemaal te blijven kopen, investeren, ondernemen en durf te tonen. Om die reden is door ons ook de campagne #laat de economie niet tot stil stand komen gecontinueerd. Ditmaal met de boodschap: we hebben je nu ook nog nodig!

Ik hoop nadrukkelijk dat de volgende column niet louter over Corona en de gevolgen daarvan voor onze ondernemers in de Purmerendse regio hoeft te gaan. Hopelijk is er dan weer ander nieuws!

Mogelijk wel nieuws over de nieuwe voorzitter die wordt gezocht voor de VOWA. Of nieuws over de nieuwe voorzitter(s) die wordt gezocht voor de PRO! Zowel Piet Hein Debets als voorzitter van de VOWA, als Daniel Pardoen en ik treden begin 2021 af als voorzitter. We zijn dus op zoek naar nieuw bloed, nieuwe energie en nieuwe ideeën.

Voor nu wens ik u namens het hele bestuur van de PRO een hele fijne zomer toe. Blijf gezond. Blijf ondernemen. We hopen u na de zomer snel te treffen!


Marije Sliphorst/Daniel Pardoen

voorzitters@pro-site.nl