Martijn Both met enkele modellen van mondkapjes.
Martijn Both met enkele modellen van mondkapjes. (Foto: Els Broers)

Kleurrijke overhemden met matchend mondkapje van bb chum

We kunnen er bijna niet meer omheen; de mondkapjes. Verplicht in het OV, maar ook zeker bepalend in het algemene straatbeeld. Dat zette Martijn Both, eigenaar van bb chum (het bedrijf achter de kleurrijke en limited edition overhemden) aan het denken. De filosofie van Martijn is en blijft dat overhemden van bb chum altijd lange mouwen moeten hebben. “De praktijk is namelijk dat mannen de mouwen oprollen of afknippen”, vertelt hij over de achtergrond.

Sinds de uitbraak van corona is het mondkapje een steeds belangrijker dingetje geworden. Dat bracht Both op het idee om op bestelling zijn overhemden van de mouwen te ontdoen en van de overgebleven stof matchende mondkapjes te laten maken. “Ik kwam met mensen in contact die alles van mondkapjes afwisten. Ook een rondje bellen met allerlei makers van mondkapjes bevestigde dat met onze stof heel goede en afdoende mondkapjes zijn te maken. En met de stoffen waarmee onze overhemden worden gemaakt, zijn de mondkapjes in één klap heel kleurrijk. En, evenals de overhemden zelf, exclusief.”

In nauw overleg met de Modevakschool Noord-Holland in Purmerend werden enkele prototypes vervaardigd, hetgeen uitmondde in een bb chum mondkapjeslijn. Kom er maar op!

Boven verwachting

Inmiddels heeft Martijn al een tweede zending besteld. “De respons is boven verwachting. Mensen kunnen via onze website bestellen. In een heel enkel geval komt ook vanuit de winkels die onze overhemden in de collectie hebben een bestelling binnen, maar normaal gesproken kan het alleen via de site”, aldus Martijn.

Gegarandeerd exclusief

Overhemden van bb chum worden in een maximale oplage van 149 stuks per print gemaakt. Exclusiviteit is dus een waarborg. Elk hemd is een eyecatcher. “We maken op bestelling van onze lange mouwen gewoon korte mouwen en dan hebben de liefhebbers eindelijk een korte mouw overhemd van bb chum en dan ook nog met 2 matching 2-laags mondkapjes”, aldus Martijn Both tot slot.

Overhemden van bb chum zijn in deze regio exclusief verkrijgbaar bij Bram Mannenmode aan de Kaasmarkt in Purmerend. Wil je meer weten, raadpleeg dan de website www.bb-chum.nl.