Wethouder Mario Hegger en Saar van Kampen (midden) bekijken het resultaat.
Wethouder Mario Hegger en Saar van Kampen (midden) bekijken het resultaat. (Foto: Han Giskes)

Oppepper Breedstraat

PURMEREND - De Breedstraat/Dubbele Buurt is er een stuk mooier op geworden. De straat wordt over de hele lengte gesierd door gezellige bloembakken met zitjes ertussen. Het initiatief hiervoor kwam van Saar van Kampen, eigenaresse van InStyle Women's Fashion in de Breedstraat. Met medewerking van de gemeente kon het nieuwe straatmeubilair worden gerealiseerd waarna Saar samen met wethouder Mario Hegger het resultaat bewonderde. De insteek was een bijdrage te leveren aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad.


Saar zit sowieso niet bepaald stil. Een aantal weken geleden werd eveneens op haar initiatief, met 17 modegerelateerde winkels uit de marktstad een wervelende online modeshow opgenomen in de Markthal. Het geweldige resultaat daarvan is onder de titel 'Fashion in Motion' te zien op YouTube.

20.000 voor maatschappelijke initiatieven

WATERLAND - Coöperatie Windenergie Waterland (CWW) heeft ook dit jaar weer een bedrag van € 20.000 beschikbaar gesteld voor allerlei initiatieven en activiteiten in de gemeenten Waterland en Edam-Volendam. Deze sponsorbedragen werden de afgelopen jaren uitgereikt in het ‘Mirror Paviljoen' te Monnickendam, maar door het coronavirus was dat dit jaar niet mogelijk. Dit jaar kregen de gehonoreerde aanvragen een email, met de mededeling dat ze een bedrag tegemoet konden zien. De hoogte van het bedrag werd een verrassing. De twee windmolens bij 'de Nes' maken winst, en de coöperatie verdeelt dat onder de 'Stichting Duurzaam Waterland'. Het sponsorcomité, dat wederom bestond uit Hans Mars en Petra Meijssen, had de dankbare taak het geld zo goed mogelijk te verdelen. De projecten en initiatieven moeten bijdragen aan het maatschappelijk welzijn en een positieve impuls geven aan het sociaal cultureel leven in genoemde plaatsen. De organisaties moeten voor iedereen toegankelijk zijn en geen winstoogmerk hebben.


Twaalf eindelijk geopend

PURMEREND - Restaurant Twaalf van de jonge horeca-ondernemer Sven Tishauser beleefde op 16 juni de grote vuurdoop. Daags voordat de eerste gasten van buitenaf aan tafel plaatsnemen, was zonneklaar dat Purmerend en wijde omgeving een nieuw paradepaardje op horecagebied rijker is. Daar zorgen Tishauser jr. en zijn tot op het bot gemotiveerde medewerkers wel voor. Bij Twaalf is het een avondje ouderwets tafelen geblazen. En dat in een uiterst smaakvol ingerichte ambiance. Het zal voor Sven en zijn mensen in eerste instantie nog even voorzichtigheid troef zijn, met de door de coronamaateregelen geldende beperkte capaciteit.


Maar desondanks zal Twaalf langzaam maar zeker uitgroeien tot een pareltje in het toch al rijke horeca-landschap van Purmerend.

Proefdraaien in kleine kring bij Twaalf.
CWW
Sail & Surf Center
Huiberts
Afbeelding