Vader Dirk met zijn twee zonen Jan en Dieko en het college van Wormerland voor Theetuin de Neckermolen.
Vader Dirk met zijn twee zonen Jan en Dieko en het college van Wormerland voor Theetuin de Neckermolen. (Foto: aangeleverd)

De uit de hand gelopen hobby van de familie Kwantes

Theetuin de Neckermolen was tot een aantal jaar geleden nog de rommelplek van de heer Prijs. Een plek met een hobbyschuurtje, een kas en boomgaardjes. De hobbyschuur is gebleven en door vader en zoon volledig gerestaureerd. Deze dient tegenwoordig als onderdak voor Theetuin de Neckermolen.

Het geheel kwam te koop te staan en vader Dirk besloot het samen met zijn zoons Jan en Dieko op te kopen om er een Theetuin van te maken. ‘Toen ik zag dat deze stek te koop kwam wist ik meteen dat hier iets leuks van te maken was, het was de perfecte ligging voor een Theetuin’ aldus Dirk. Het perceel werd in 2013 aangekocht en na meerdere keren bij de gemeente te zijn geweest voor vergunningen ging Theetuin de Neckermolen op vrijdag 1 juni 2018 officieel open.


De lange aanlooptijd heeft er voor gezorgd dat er genoeg tijd was om alles te verbouwen. Het voormalige hobbyschuurtje van meneer Prijs is nog in originele staat maar aan de binnenkant is alles volledig gerestaureerd. De tuin werd ingericht en het menu werd samengesteld. Iedereen in de familie heeft hieraan zijn steentje bijgedragen. Zo waren broer Jan en vader Dirk met name bezig met de verbouwing, heeft stiefmoeder Wanda zich beziggehouden met de inrichting, maakte zus Mirte als grafisch vormgever het logo, de menukaart en de website en stortte Dieko zich, met zijn horeca-ervaring, op de praktische zaken.


Vers, goed en simpel

Het warme nest van een hechte familie vind je ook terug op de menukaart, waar je de beroemde appeltaart van vader Dirk, of de verse huisgemaakte limonade van oma’s recept kunt vinden. Het originele receptenpapiertje van oma hangt bij Theetuin de Neckermolen trots ingelijst aan de muur. Familie Kwantes probeert alles vers, goed en simpel te houden, en dat schijnt te werken.


Waar Theetuinen de Neckermolen in het eerste jaar begon met twee vaste medewerkers groeide het bedrijf zo snel dat er in 2019 tien man personeel rondliep en zijn daar dit jaar nog vijf medewerkers bijgekomen. Het gaat zo goed dat het bedrijf alweer aan het investeren is om niet uit de voegen te barsten. ‘Afgelopen weekend hebben wij zowel vrijdag, zaterdag als zondag een record aantal gasten mogen ontvangen, dan merken we dat de keuken wat klein wordt en we op bepaalde vlakken moeten optimaliseren. Zo hebben we net een nieuwe snelle waterkoker gekocht en onderzoeken we hoe we met de beperkte ruimte meer capaciteit kunnen realiseren ‘ aldus Dieko Kwantes.


‘Er is goede hoop voor de toekomst, naast vaste klanten zien we ook elke keer nieuwe gezichten komen. Het hobbyproject wordt steeds professioneler.’

‘Dit jaar komen er naast de reguliere werkdagen nog een aantal bijzondere evenementen bij. Zo zitten wij volop in de organisatie voor een leuk zomers weekend met verschillende lokale cateraars, het Midzomer Tuinfeest, en zijn we aan het kijken of we iets speciaals kunnen doen met de afgelaste Neckerfeestweek. Houd ons dus goed in de gaten voor alles wat er de komende weken te wachten staat, wij kijken met heel veel plezier naar weer een leuke zomer bij de Theetuin de Neckermolen.’ voegt Dieko Kwantes nog toe.

Het warme nest van een hechte familie vind je overal in terug

Theetuin de Neckermolen is elk jaar geopend van 1 mei tot eind september en sluit het jaar af met een knalfeest voor het personeel dat de hele zomer zijn beste beentje voorzet om er weer een geslaagd jaar van te maken.

Afbeelding