Afbeelding
(Foto: Pim de Vries)

Contact (onder)houden als ontwikkelaars en bemiddelaars

Elkaar ontmoeten, de hand schudden en een gesprek beginnen. Vragen hoe het gaat en wat iemand bezig houdt. Zoiets gewoons en alledaags is opeens een enorme uitdaging geworden. Vooral in de zakenwereld – zaken doen is één en al contact maken en onderhouden. Hoe ga je hiermee om in de bouw- en vastgoedwereld, maar ook als gemeente?

In de vastgoed- en bouwsector is contact van groot belang. Het is een sector waarbij stilstaan geen optie is. De druk op de woningmarkt is enorm en grote projecten blijven doorgaan. Maar hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in de gemeenten, waar wordt gebouwd en hoe informeer je geïnteresseerden? De voortgang houden we erin door elkaar digitaal op te zoeken. Er worden nog meer websites en online flyers gemaakt om zo toch de informatie over nieuwe ontwikkelingen te kunnen delen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je extra scherp moet zijn op de boodschap, want een dialoog starten is lastiger zonder elkaar in de ogen te kunnen kijken.

Online Provada

Een goed voorbeeld van digitalisering om verder te komen is de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada. Dit jaar kan deze niet in fysieke vorm plaatsvinden, dus is er een online beurs op poten gezet. Twee dagen lang kunnen bezoekers via internet de beurs “bezoeken”. Er zijn digitale workshops en via chatboxen kunnen klanten live één-op-één gesprekken voeren met vertegenwoordigers van gemeenten en vastgoedpartijen.

Creatieve dialoog

Aan de andere kant van spectrum zorgen de huidige maatregelen ook voor creatieve oplossingen. Namelijk de dialoog tussen bewoners en gemeente – óók bij ontwikkelingen in de stad die door blijven gaan. Zo ook binnen het ‘PostNL locatie’ project. Op de plek van het oude postkantoor worden in de toekomst meerdere (sociale huur-)appartementen gebouwd. De ontwikkelaar kwam op het punt dat een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd kon worden en wilde graag omwonenden informeren over de huidige status. Samen met de gemeente is toen een online bijeenkomst opgezet. Inwoners werden met een brief uitgenodigd om mee te doen aan de videoconferentie. De ontwikkelaar gaf een uitleg van het huidige proces, de architect liet via PowerPoint een sfeerimpressie zien en omwonenden konden vragen stellen via de chat.

Kortom, elkaar ontmoeten onder deze nieuwe omstandigheden wordt op nieuwe, digitale manieren toch mogelijk. Dit contact in stand blijven houden is essentieel om samen tot zaken te komen, en hiermee de economie niet nog verder tot stilstand te laten komen.

Ook wij zijn nog altijd bereikbaar en komen graag in contact. Dit kan via de website www.baansteenoord.nl of door te bellen met (0299) 452 452.