Doorstart Sail & Surf Center
Doorstart Sail & Surf Center (Foto: aangeleverd)

Doorstart Sail & Surf Center

MONNICKENDAM - Corona zorgt niet bij iedereen voor slechte tijden. Vorig jaar besloot Marc Schuurman zijn Sail & Surf Center in Monnickendam stop te zetten, maar door de vele aanvragen heeft hij afgelopen week toch een doorstart gemaakt met zijn Sail & Surf Center, dit jaar vanaf een nieuwe locatie in de Jachthaven Marina. Het Sail & Surf Center gaat zich meer richten op de verhuur van kielboten, SUP's, windsurf materiaal en kleinere bootjes. Marc heeft een kantoor container op locatie, welke dit jaar nog wat primitief is. Volgend jaar wil hij daar een vaste ruimte neerzetten om vanuit te werken. Vroeger richtte het Sail & Surf Center zich met name op de zeillessen. Deze biedt Marc nu alleen nog maar op aanvraag en op basis van priveles. Wel organiseert hij, ook dit jaar, drie a vier zeilweken voor de jeugd in de zomervakantie.


Huiberts presteert op niveau 5

KATWOUDE – Aannemings- en Machine verhuurbedrijf Huiberts BV in Katwoude heeft op 3 juni een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 5 op de CO2-Prestatieladder. Met het behalen van het certificaat laat het bedrijf zien dat het actief werk maakt van CO2-reductie. Huiberts BV streeft naar een duurzame ontwikkeling en is ervan overtuigd dat goede ondernemersprestaties worden behaald zodra er balans is tussen People, Planet en Profit. Een belangrijk uitgangspunt is het streven naar een zo’n klein mogelijk ecologische voetafdruk. Met behulp van de CO2-Prestatieladder wordt er door Huiberts BV een enorme hoeveelheid energie bespaard. De CO2-Prestatieladder is als duurzaamheidsinstrument toonaangevend in de Nederlandse markt.


Flower Power opent in de Stient

VOLENDAM - Onlangs is in Volendam de nieuwe winkel Flower Power in winkelcentrum de Stient in Volendam geopend. Het eerste filiaal Flower Power opende in februari jl. op het Marktplein in Wormerveer. Flower Power is een onderdeel van PP Flowers, een inkooporganisatie op de bloemenveiling Aalsmeer en een echt familiebedrijf. Dochter Marlon en schoonzoon Kevin zorgen ervoor dat de moederwinkel in Purmerend goed loopt en zoon Danny runt de groothandel op de veiling. Vader Kees en moeder Rina zijn op de achtergrond bezig. Zij begonnen het al wat rustiger aan te doen maar zijn toch weer van stal gehaald toen zoon Danny met het idee kwam voor Flower Power. Het is de bedoeling dat Danny het bedrijf op termijn geheel van zijn ouders overneemt.

Samenwerking in Beemster

BEEMSTER - Beleef de Beemster is begin dit jaar opgericht door Sonja Riesebosch, een echte Beemsterling. Het bedrijf organiseert samen met VISIT Beemster en de daarbij aangesloten BeemSTERREN groepsbezoeken aan UNESCO-werelderfgoed de Beemster. VISIT Beemster werkt graag samen met het Beemster bedrijfsleven en is dan ook blij dat er nu ook een Beemster bedrijf is dat arrangementen samenstelt en verkoopt. De arrangementen zijn te vinden via www.visitbeemster.nl/arrangementen of direct bij www.beleefdebeemster.nl. VISIT Beemster is het merk van Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed waarin recreatieve Beemster ondernemers, de lokale overheid en een aantal culturele organisaties uit de Beemster samenwerken aan de promotie van Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster. En met succes. Ieder jaar komen er meer bezoekers naar De Beemster. Voor een kort bezoek, een weekend weg of een vakantie.



In de winkel komen een aantal zeer vakbekwame mensen te werken die de klant overal bij kunnen helpen. Zo heeft Niels Frederiks 12 jaar werkervaring in de bloemen en planten en hebben zowel Linda Geerlings als Elisa van de Heuvel ieder hun eigen bloemenzaak gehad.


Tweede filiaal voor Flower Power
Afbeelding