Afbeelding
Renata Willems gaat met Match Events de diepte in. (Foto: byMarije)

Match Events terug bij Renata, maar in een ander jasje

Vorig jaar gaf Renata Willems na vijf jaar het stokje van haar netwerkorganisatie Match Events over aan Tamarah van Dijk. Ze legde haar focus op andere zaken, waaronder haar magazine. Maar het bloed kruipt en samen met Tamarah kwam ze overeen om Match Events weer in eigen hand te nemen. In een wat andere opzet weliswaar, waarin de Match Tafel centraal staat. Hieraan zal een kleine groep gecommitteerde onderneemsters plaats nemen: om er te zijn voor elkaar maar ook voor anderen, een mix van netwerken en ‘goed doen’, de combinatie die Renata op het lijf is geschreven.

Niet dat ze daarin heeft stil gezeten. “Ik ben erg druk geweest met de organisatie van de Walk to Fight Cancer”, vertelt ze. “Waarbij wij met onze regio het meeste geld hebben opgehaald. Dat was natuurlijk geweldig. Maar daarnaast merkte ik ook dat er erg behoefte heerst in deze tijd om contact te houden met elkaar. Dat viel me op door de berichten op de Facebookpagina van Match Events waar ik vrouwen een hart onder de riem probeerde te steken, maar ook door de vele telefoontjes en mails die ik kreeg van mensen die het prettig vonden even tegen iemand aan te praten. Zo ging ik wel met ondernemers wandelen die een klankbord nodig hadden, 1 op 1 in het Purmerbos. Het mag niet echt een naam hebben, maar dat praat makkelijk en buiten zijn in de natuur doet ook wat met je.”

Brainstormen

Ze merkte dat ze weer op zoek was naar iets om de tanden in te zetten. “Met Jeanet Heinen ben ik deze zomer veel aan het brainstormen geweest over ondernemen en wat we eventueel zouden kunnen doen. Daar kwamen wel wat ideeën uit maar bij mij is altijd de kern dat ik iets wil bijdragen, ik wil iets doen om te helpen. Match Events was natuurlijk een mooi platform, met zo’n 600 vrouwen op een facebookpagina en de events. Er zijn veel mooie dingen uitgekomen: nieuwe opdrachten, er zijn bedrijfjes gestart, er was inspiratie.”

We willen elkaar ondersteunen maar ook in actie komen voor anderen

Diezelfde Match Events wordt het niet. Renata: “Ik wil er een bepaalde verdieping in brengen, en minder vrijblijvendheid. Er is behoefte aan kleinschaligheid. Dus ik wil een kleine groep samenstellen van 20 tot 25 vrouwelijke ondernemers die echte commitment naar elkaar uitspreken en samen aan de Match Tafel zitten."

Match Tafel

"De Match Tafel is bedoeld om elkaar te ondersteunen en te versterken maar ook om naar buiten te treden en in actie te komen voor anderen. Dat kan gaan om geld, kennis, spullen, verwendagen; het hele pakket. We willen iets goed doen voor elkaar maar ook voor de maatschappij. Voor en door vrouwen.”