Angela Kroon, Maarten van der Randen en Lucien van Aalzum.
Angela Kroon, Maarten van der Randen en Lucien van Aalzum. (Foto: Els Broers)

Match leidt tot nieuwe website Vrijwilligerswaterland.nl

Lokale ondernemers met bezieling voor hun werk, daar hebben de online marketeers van Branding New een zwak voor. “Ons doel is ambitieuze ondernemers, veelal in het mkb te helpen aan een nog beter (online) bedrijfsresultaat”, vertelt Lucien van Aalzum. Maatschappelijk betrokken ondernemen is voor Branding New heel gewoon. Van Aalzum: “We vinden het belangrijk om de lokale organisaties en bedrijven te ondersteunen met onze expertise.” Voor Sociaal Cultureel Centrum De Bolder ontwikkelde Branding New onlangs de nieuwe website www.vrijwilligerswaterland.nl, dit in het kader van een match voor de Waterlandse Uitdaging; het ondernemersnetwerk op gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Angela Kroon en Maarten van Randen, werkzaam bij De Bolder, werden gematcht aan Lucien van Aalzum van Branding New. Zo ontstond er een mooi initiatief met als resultaat een splinternieuwe website voor de vrijwilligerscentrale, onderdeel van de gemeente Waterland maar in beheer bij Sociaal Cultureel Centrum De Bolder. Angela Kroon: “De oude website was echt aan vervanging toe. We hebben nu een mooie, nieuwe website die is ontwikkeld door Branding New. Op de site kunnen vrijwilligers op zoek in de vacaturebank naar vrijwilligersklussen en organisaties kunnen in diezelfde databank hun vacatures uploaden. Heel mooi en handig. Om de site nog wat aantrekkelijker te maken qua beeld willen we een fotowedstrijd uitschrijven. Daar zijn we nu mee bezig. Hobbyfotografen die mooie plaatjes van vrijwilligerswerk in Waterland hebben geschoten kunnen deze mailen naar contact@vrijwilligerswaterland.nl en maken kans op een plaatsing van hun foto op de nieuwe website!” Maarten van Randen vult aan: “We zijn ontzettend blij met de nieuwe website. De vacaturebank is technisch zo opgezet dat deze, zonder tussenkomst van De Bolder, zelfstandig gebruikt kan worden door organisaties. Mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen reageren op de geplaatste vacature en direct in contact komen met de organisatie die de vacature geplaatst heeft.”

Slimme technische oplossingen

Slimme, technische tools zijn de dingen die Lucien en zijn collega’s van Branding New belangrijk vinden. “Functionaliteit en slimme technische oplossingen voor bijvoorbeeld tijdrovende bezigheden. Een website moet er voor de consument natuurlijk aantrekkelijk uitzien en functioneel zijn, maar het gaat voor online succes om zoveel meer dan dat”, vertelt van Aalzum.

Online nog veel te winnen

“Uiteraard zijn wij als Branding New bezig met het bouwen van sites, vervaardigen van apps en handige technische tools. Echter is dit vaak pas het laatste in het proces. Het gaat om de strategie van het bedrijf.” Vaak zijn missie en visie er wel, al is het soms gedeeltelijk, maar op het gebied van het vertalen naar een (online) strategie kan vaak nog een hoop worden gewonnen. Van Aalzum: “Het is ontzettend leuk en vervullend werk om juist met de online strategie voor mkb-bedrijven en sociale organisaties aan de slag te gaan. Omdat we bij Branding New allemaal uit de online marketing wereld van het bedrijfsleven komen weten we maar al te goed wat er haalbaar is op online marketing gebied.” En dat is veel. “Met onder andere een goede online strategie kom je tot heel goede resultaten en win je veel tijd die je als lokale ondernemer of organisatie weer ergens anders in kan steken!”

Handige tools

In het geval van De Bolder was de uitdaging om tijdrovend papierwerk te voorkomen en de vacatures up-to-date te houden. “Wij hebben daarom gezorgd dat we een tool in het systeem hebben gebouwd die vrijwilligers en organisaties automatisch aan elkaar koppelt via de mail zonder tussenkomst van de medewerkers van De Bolder.”

Met bezieling

Van Aalzum: "Bij veel mkb'ers zie je dat ze nog echt met bezieling te werk gaan. Ze geven zich helemaal voor de zaak. Prachtig vind ik dat. Alleen op het gebied van online marketing hebben ze vaak de kennis en de kunde niet, of die is er wel, maar het ontbreekt ze aan tijd. Het is zo fijn om deze ondernemers te helpen naar betere resultaten omdat we bijvoorbeeld een applicatie hebben kunnen bouwen die het gebruik van hun zelfgemaakte Excel-sheets overbodig maakt. Of een ondernemer of sociale organisatie heeft een mooie website maar die is online totaal niet goed te vinden of bezoekers kopen niets of nemen geen contact op. Dan maken we een plan voor de vindbaarheid, conversie en maken een online strategie en passen eventueel de website aan. Het is heel dankbaar werk, zeker de projecten en de matches die voortvloeien uit het netwerk van de Waterlandse Uitdaging. Ik vind het geweldig dat diverse bedrijven in Waterland hun expertise en tijd beschikbaar stellen. Toch zou ik graag zien dat nog meer bedrijven zich bij de uitdaging aansluiten. Zeker in onze communicatiebranche kunnen we met elkaar lokaal nog heel veel mooie dingen bereiken", besluit van Aalzum.


Meer info over Branding New?

Bezoek www.brandingnew.nl of bel met Lucien van Aalzum, tel: 06-18161441.

Meer informatie over de Waterlandse Uitdaging? Kijk op www.waterlandseuitdaging.nl. Bekijk ook eens de nieuwe website www.vrijwilligerswaterland.nl.

Angela Kroon, Maarten van der Randen en Lucien van Aalzum.