Afbeelding
Paula Breebaart, het gezicht van de zaak. (Foto: aangeleverd)

Even voorstellen: Slijterij Breebaart

Wat vliegt de tijd! Met heel veel zin en inzet zijn wij zes jaar geleden aan de Neckerdijk 5a begonnen. En aan die inzet en blijdschap met dit mooie bedrijf is nog niets veranderd. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en genieten staat voorop in onze speciaalzaak.

Voor klanten hebben wij de tijd, zodat we weten wat ze wensen. Ook nemen wij de tijd om een fles of pakket mooi te verpakken. We hebben veel klanten die een bijzondere fles gedistilleerd willen hebben, die hebben we meestal staan, en anders is het er binnen 24 uur. Van onze speciaalbier-afdeling zijn veel klanten onder de indruk. We hebben regelmatig nieuwe en onbekende bieren. Onze klanten komen ook voor de hoge kwaliteit van onze wijnen. Dat is dan toch wat anders dan de slobberwijn die je vaak elders kan kopen. Wij zijn breed georiënteerd en dat wordt op prijs gesteld. Er is een ruim aanbod van gekoelde dranken, wijnen en champagne. Ideaal voor de onverwachte momenten. Voor de mensen die geen alcohol willen drinken hebben we ook een aardig assortiment. We hebben bier, wijn, bubbels maar ook gin en rum alcoholvrij. Ook ondernemers weten ons te vinden voor mooi verpakte cadeaus, relatiegeschenken en bijvoorbeeld op maat gemaakte kerstpakketten.

Rest ons, om iedereen in deze zware coronatijd, al het beste toe te wensen.


BeursVloer wordt Matchmaand

Door het Covid-19 virus kan helaas ook de Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging dit jaar niet doorgaan. Maar daar is iets op gevonden: de MatchMaand. Niet met de gezelligheid van het bij elkaar zijn en contacten leggen, maar wel de mogelijkheid voor maatschappelijke organisaties om toch – digitaal – een match te maken met een bedrijf. “Het is in principe wat wij het hele jaar door doen, maar daar zetten we nu de snelkookpan op door te clusteren in één maand”, vertelt Agnes Bak, manager van de Waterlandse Uitdaging. Tot 14 oktober konden organisaties en bedrijven via de website hun vraag of aanbod indienen. Daarna ging de matchgroep, bestaande uit twaalf mensen uit het bedrijfsleven aan de slag om de aanvragen te verdelen onder bedrijven. Zoals ook op de beursvloer is alles pas concreet wanneer de gong slaat om 5 uur aan het eind van de beurs. Deze gong komt op 19 november, inderdaad om 5 uur, wanneer alle organisaties tegelijkertijd een mail krijgen met daarin hun matchformulier. Ook de website wordt hiervoor ingezet, onder andere met een video die het hele proces van de matchgroep heeft gevolgd.



Miep Boerkamp geridderd

Miep Boerkamp ontving een onvergetelijk afscheid, in delen in verband met de coronamaatregelen, als directeur van Theater de Purmaryn. Compleet overrompeld was ze toen burgemeester Don Bijl haar daar meedeelde dat ze bij Koninklijk besluit zou worden onderscheiden met de Ridderorde. Even later speldde haar partner Monique Miep de dik verdiende versierselen op. Er was cabaret, zang, toespraken etc. Mooi was ook de toezegging voor een groene gevel aan het theater door wethouder Eveline Tijmstra, een jarenlange lobby van Miep. Het slotakkoord was voor de afscheid nemende theaterdirecteur zelf. Hierin roemde ze haar medewerkers, en gaf ze aan dat het 30 jaar lang één groot feest voor haar was. Ze bedankte iedereen met wie ze heeft samengewerkt. En haar apotheose was als de kers op de taart: 'Om naar de woorden van Maarten van Roozendaal te spreken: het was om te janken zo mooi'.

Afbeelding