Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

De Graaf steekt Jeugd Vido in het nieuw

De jeugdteams van handbalvereniging Vido zijn in het nieuw gestoken door De Graaf Afvalbeheer. Nadat het bedrijf jaren achtereen hoofdsponsor van de club was en van de dames 1, heeft eigenaar Rob de Graaf gekozen voor de toekomst van de vereniging. "De jeugd heeft de toekomst en daarnaast vind ik het sowieso heel belangrijk dat de kinderen sporten. Komt nog bij dat Vido een hartstikke leuke vereniging is met veel enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers. De club kon voor dames 1 een andere sponsor binnen halen. Ik heb dit team jarenlang met heel veel plezier gesteund, maar dat doe ik nu ook met de jeugd", vertelt Rob de Graaf over de achtergrond van de deal, die in principe voor één jaar met een optie voor nog twee jaar is afgesproken.

9 Ton voor culturele sector

Samen met het Rijk en de provincie Noord-Holland heeft de gemeente Purmerend een financieel pakket samengesteld van ruim 9 ton, om de culturele sector overeind te houden, na een inventarisatie van de financiële schade als gevolg van COVID-19. Acute problemen bij culturele organisaties zijn meteen opgelost. Daarnaast is onderzocht welk beroep de Purmerendse instellingen op de steunmaatregelen van het Rijk en het beschikbaar gestelde noodfonds van de Provincie Noord-Holland kunnen doen. Een deel van het Purmerendse culturele veld komt niet in aanmerking voor steun vanuit de andere overheden en doet een beroep op de gemeente. Het gemeentelijke steunpakket bestaat uit vier onderdelen: steun Rijksoverheid, steun provinciale noodfonds, gemeentelijke steun en subsidies 2020.


Autogroep Ursem Barten

De dealerbedrijven Peter Ursem en Dirk Barten gaan samen verder als één groot bedrijf genaamd Autogroep Ursem Barten. Door deze samensmelting ontstaat er een sterke, toekomstbestendige dealergroep met dertien vestigingen, bijna 200 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer € 120 miljoen. Autogroep Ursem Barten blijft een betrokken familiebedrijf. Naast de twee directeuren Dirk Barten en Pieter Ursem zullen Sandor Peet (Ursem) en Riepke Hollander (Barten) deel uitmaken van de hoofddirectie van de nieuwe onderneming. Verder heeft de samenwerking geen consequenties voor de bijna 200 medewerkers

Onderdoorgang Broek in Waterland verder uitgewerkt

Gedeputeerde Staten hebben besloten om in een vervolgstudie naar een mogelijke onderdoorgang N247 in Broek in Waterland twee varianten gedetailleerd verder uit te werken. Zowel de variant met één rijstrook per rijrichting als de variant met één rijstrook en één busstrook per rijrichting worden nader onderzocht. Hiermee nemen GS het advies van de stuurgroep over. Het onderzoek is naar verwachting eind 2021 afgerond. Op basis van dit onderzoek wordt naar verwachting begin 2022 een definitief besluit genomen over de aanleg en de kostenverdeling. De studie voor een onderdoorgang N247 Waterland is een onderdeel van het programma Bereikbaarheid Waterland waarin de verschillende gemeenten samenwerken. Zie voor meer informatie www.BereikbaarheidWaterland.nl.

Afbeelding