Afbeelding
(Foto: )

Casper van Dijk (CasKar): “Ik wist altijd al dat ik ondernemer wilde worden”

Hoe jong kun je beginnen met ondernemen.. Een jaar geleden trok Casper van Dijk (20) uit Beets er voor het eerst op uit met zijn snackkar, de CasKar. Geen gewone friteskar, maar een mooie gepimpte versie ervan die het ook goed doet op (kleine) festivals. Hij had niets met koken, hij is opgeleid tot filiaalmanager en werkt nog vier dagen in de week bij een baas. “Maar ik wist wel van jongsaf aan dat ik iets voor mezelf wilde”, geeft hij aan. “En toen kwam dit op mij pad.”

Dat was bij toeval, toen hij een keer met een collega mee ging om een product af te leveren bij een boer. Casper: “Hij produceerde aardappelen, ook patataardappelen die hij leverde aan restaurants en snackbars. Verser dan dat kreeg je het niet. Dat zette me aan het denken. Een snackkar leek me wel wat. Geen gewone, maar een bijzondere. Ik kocht een karretje van 2.5 bij 4 meter. Die heb ik eerst met een maat helemaal opgeknapt. Daarna liet ik hem wrappen bij Eipi, van binnen en van buiten. Ik wilde hem een mooie look geven, met een houten interieur. Dus niet de standaard friteskar. Ook mijn auto liet ik bestickeren met het logo, bij JonkSign. Qua uitstraling zit het nu een beetje tussen een snackkar en een foodtruck in. Die kwaliteit wil ik ook leveren. Alles is A-merk. Daarom had ik vanaf het begin geen reclame nodig, het ging van mond tot mond, want mensen riepen rond dat ik heel lekkere patat verkocht.”

Daarbij houdt Casper wel van een uitdaging. “Ik verkoop niet alleen frites, maar alles wat mensen willen. Als iemand op een feest snacks erbij wil, maak ik dat, of suddervlees, salades, saté, het kan niet gek genoeg. Dat haal ik weer vers bij een slager in de Beemster. En ik kom altijd met twee statafeltjes erbij. Dat staat gezellig. Daarom werk ik ook met een sauzenbar. Mensen vinden het leuk als ze zelf kunnen bepalen wat ze erbij willen en hoeveel. Ik vind het helemaal geweldig als iemand naar me toe komt en zegt; ik wil wat anders. Bijvoorbeeld een biertap erbij of een tent, of meer luxe. Het is leuk om dat allemaal te regelen en alles uit te zoeken. Niet alleen om iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan maar zeker ook om klanten blij te maken.”

De CasKar is voornamelijk te vinden op particuliere (huis)feestjes, en bij bedrijven, vooral in de dorpen in de buurt. “En straks hopelijk weer op kleinere festivals, braderieën en markten. Het leuke hiervan is dat je altijd op feesten staat, de mensen zijn vrolijk, er is een leuke sfeer. Daar hou ik van. Het is top om daartussen te staan. Het is hard werken maar het voelt niet zo. Want het is gezellig, en je hebt leuke gesprekken. Het is nu natuurlijk, zoals zoveel, nogal in elkaar geklapt. Af en toe heb ik nog een feest gedraaid, en daar sta ik natuurlijk, wanneer het kan, nog steeds voor open.”

Dat er momenteel niet veel te doen is weerhoudt Casper er niet van om met CasKar bezig te blijven. Hij draagt zijn t-shirt met logo, werkt aan de website en de facebookpagina, en blijft vooruit kijken. “Je begint klein maar ik hoop dat wanneer alles weer normaal is ik een grotere kar kan kopen, voor festivals, of een kar erbij”, zegt hij stellig. “En al kan ik nu weinig, ik blijf het positief in zien. Hier zie ik zeker wel toekomst in. Als ik de kans krijg om het uit te bouwen zou dat mooi zijn. We gaan zien hoe het allemaal loopt.”


www.caskar.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding