Afbeelding
Lisa, Gerard en Stefanka. (Foto: Rodi Media/NV)

Stars Studio

“Onze liefde en passie voor dit concept is alleen maar sterker geworden”

Het zijn ondernemers pur sang: Stefanka Marinkovic, haar man Gerard Hogers en dochter Lisa. Na de kledingzaak in Amstelveen, verkochten ze ook hun broodjeszaak in Amsterdam, precies op 17 maart vorig jaar. Een dag voor de lockdown. Daarmee ontsprongen ze net de dans. Maar met hun nieuwe winkel Stars Studio in de Peperstraat in Purmerend die ze op 27 september jl. openden en waarin een lang gekoesterde droom werd verwezenlijkt, krijgen ze het alsnog voor hun kiezen. En niet zo’n beetje ook.

Je treedt er binnen in een andere wereld waar je niet alleen je ogen uit kijkt maar ook met open armen wordt ontvangen. “Hier zit al onze liefde, onze passie en ons geld in”, verklaart Stefanka. Dat is ook precies wat het uitstraalt. Stars Studio moest namelijk geen gewone kledingzaak worden. “Ons idee erachter was dat we betaalbare kleding, accessoires en woonproducten willen brengen maar wel in een mooie, aparte entourage. Waar alles, hoe klein ook, met zorg en aandacht is omringd.”


“Een hippe, leuke omgeving waar je lekker rondsnuffelt en alles betaalbaar is”, vult Gerard aan. De reacties van de klanten waren dan ook alleen maar positief. En het begon al redelijk snel aardig te lopen. “Men vindt het een gezellige omgeving voor jong en oud”, geeft Lisa aan. “Er is overal wat te zien, alles is best apart en betaalbaar natuurlijk. Je vindt bij ons niet veel van hetzelfde, dus de kans dat iemand in dezelfde jurk loopt is klein. En hier vind je van alles, niet alleen kleding, maar ook een mooie vaas of een apart kussen of leuke babyspulletjes. Het is een echte struinwinkel. Daar zorgen we ook voor. Als je na een week weer terug komt, zie je weer nieuwe dingen.”

In het midden staat een podium waar een foto kan worden gemaakt om te delen op instagram of met vriendinnen, maar waar ook de willekeurige voorbijganger, met kleinkind of met hond, graag gebruik van maakt. Gewoon, gezellig.


En nu is het stil. De dagen, ze zijn elke dag alle drie de hele dag present in de winkel, gaan op aan foto’s maken van de producten en de social media kanalen vullen. In december zijn ze direct begonnen met een webshop die ook dagelijks gevuld wordt, waarbij de vele verschillende producten in hun assortiment niet bepaald een voordeel zijn. Dan is het bestellingen inpakken, om dan in de avond de ronde van het bezorgen te maken, wat ze in Purmerend gratis doen. Al leveren ze er op in, wat ze nog kwijt kunnen raken van de voorraad is meegenomen.


En dan wacht er op de tweede verdieping nog de splinternieuwe praktijkruimte voor de massagetherapie en schoonheidssalon van Stefanka. Ook dat biedt momenteel geen soelaas.


Ze houden hun hart vast of ze het gaan redden. “In de steunmaatregelen zijn helaas niet de startende ondernemers meegenomen”, zegt Stefanka. “Wij krijgen helemaal niets. Je wordt niet gelijk behandeld als andere ondernemers, dat wringt. Je staat daarin met je rug tegen de muur, onmacht. We hebben hier al ons geld in zitten en zijn niet lang genoeg open geweest om enig vet op de botten te krijgen. Onze prioriteit is om dit te overleven en straks weer te kunnen opbouwen. Het moet alleen niet te lang meer duren. Lastige is dat we ook een familiebedrijf zijn, we zitten hier allemaal in. Dus mocht het fout lopen dan ben je ook werkelijk alles kwijt. We hebben gelukkig een meedenkende huisbaas, dat wil ik wel even gezegd hebben. Dat is eigenlijk ons enige lichtpuntje nu en wat mee zit.”


Ondernemen zullen ze blijven doen, hoe dan ook. Stefanka: "Altijd, dat is onze intentie. Nieuwe mogelijkheden zoeken. Onze liefde en passie voor dit concept is alleen maar sterker geworden, net als ons vertrouwen. We geven het niet zo gauw op, we hebben nog zoveel ideeën hier.”


www.starsstudio.nl

Afbeelding