Marco Dekker.
Marco Dekker.

"We konden helaas niks organiseren, maar hebben niet stil gezeten"

Beste ondernemers,


We zijn alweer twee maanden onderweg en er is inmiddels weer veel gebeurd. Normaal gesproken hadden wij elkaar gezien tijdens het nieuwjaarsfeest, maar helaas gooide ook in dit geval Corona roet in het eten. Als bestuur beloven wij jullie dat zodra het weer kan, wij dit zeker zullen inhalen.


Inmiddels heeft de VOWA een nieuwe voorzitter, in de persoon van Thierry van der Weide. Als PRO-bestuur willen wij Thierry nogmaals feliciteren en wij vertrouwen op een mooie samenwerking. De eerste gesprekken tussen de PRO en Thierry hebben inmiddels plaatsgevonden.


Helaas hebben wij vanaf maart vorig jaar niets kunnen organiseren aan activiteiten, maar dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten. Integendeel! Wij hebben in samenwerking met Stichting Purmerend 2000 plus de campagne ‘Help de economie niet tot stilstand komen’ gevoerd en herhaald rond de kerstperiode. Daarnaast zijn alle bestuurstaken onderling verdeeld, waaronder de gesprekken met de Gemeente, Stichting Purmerend 2000+, VOWA en onderwerpen zoals duurzaamheid. Het bestuur probeert nieuwe activiteiten te bedenken en te organiseren, samen met de verschillende PRO-commissies.

In deze absurde tijd kunnen we elkaars steun goed gebruiken. Bij veel ondernemers ‘staat het water tot aan de lippen’ en nu blijkt ook weer: ‘in moeilijke tijden leer je je vrienden kennen!’ De PRO neemt daarom het initiatief om hulp en steun te mobiliseren, zodat ondernemers hun bedrijf en hun droom overeind kunnen houden. We hebben veel gemeenschappelijk: vooral ons ondernemershart, creativiteit, inventiviteit en doorzettingsvermogen. Steun elkaar, om hier samen doorheen te komen. Heb je steun nodig, of kun je deze bieden? Neem dan contact op via ons secretariaat.


Uiteraard staat de PRO open voor ideeën en suggesties. Daarom doen wij vanaf deze plek de oproep om dit vooral met ons te delen. Dus heb je een idee of suggestie, spreek een bestuurslid aan, mail of bel diegene. En ook al denk je in eerste instantie het zal toch wel niets zijn, doe het vooral wel. Alleen samen kunnen we iets bereiken. Wij willen jullie graag een hart onder de riem steken, al zou het alleen al om een luisterend oor gaan.


Wij wensen jullie dit jaar heel veel succes en we hopen iedereen heel snel te zien en te spreken.

Het PRO bestuur

Remco Heeres.
Saskia Peijnenburg.
Angelique Leijs.
Menno Leeflang.
Robert Jonk.