Positieve geluiden van Bart Tishauser vanuit Beemster Ondernemer.
Positieve geluiden van Bart Tishauser vanuit Beemster Ondernemer. (Foto: Han Giskes)

Schot in plannen revitalisering van Bamestra en Insulinde

Er zit nu schot in de plannen om de industrieterreinen Bamestra en Insulinde in Middenbeemster te revitaliseren. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de vereniging Beemster Ondernemer (BO) en de gemeente Beemster.

Er is een projectleider aangesteld en een Plan van Aanpak is geformuleerd. BO-voorzitter Bart Tishauser spreekt van een grote stap vooruit. "Op een aantal vlakken zijn we goed bezig en zitten nu middenin de fase waarin wordt bepaald wie de kosten voor zijn rekening neemt", aldus Tishauser.

Oplossing winterverlichting

Een ander heikel punt is de permanente winterverlichting aan de Rijperweg. Omdat de bomen waarin de verlichting in de winter van 2019/2020 is gehangen snel worden gerooid, moet naar een andere oplossing worden gezocht. Er komen weliswaar nieuwe bomen, maar daar kan nog lang geen verlichting in worden gehangen. Met de gemeente is afgesproken dat de verlichting wordt vervangen voor een definitieve oplossing in de trant van het centrum van Purmerend.

"Er wordt gekeken of het palen of bollen worden, maar we zijn in ieder geval al heel blij dat we in samenspraak met de gemeente tot een oplossing komen."


Het afgelopen jaar waarin door Corona geen vergaderingen, evenementen en andere activiteiten doorgang konden vinden, hebben de leden de Beemster Ondernemer geen contributie hoeven te betalen. Tijdens de laatste online bestuursvergadering van de ondernemersvereniging is besloten dat ernstig wordt overwegen om voor het eerste halfjaar van 2021 een contributiekorting toe te passen. Tishauser: "We hebben wel de nodige reserves in kas. Dat is ook niet zo moeilijk, want we kunnen en mogen niks organiseren en dan gaat er ook weinig tot niks uit. En dan lijkt het ons richting de leden wel fair om ze ook voor een groot deel te ontlasten van het betalen van jaarcontributie."


Iets anders is de toegankelijkheid van de kerktoren van Middenbeemster. Stichting Promotie Beemster Werelderfgoed (SPBW) is druk bezig om te onderzoeken of dit financieel te organiseren valt. Intussen is ook Beemster Ondernemer gevraagd om hierin te participeren.

Ondernemer van het jaar

Een week voor Kerstmis 2020 zette Beemster Ondernemer de plaatselijke Drogisterij Jonk in het zonnetje. Op de dag dag de winkel van Anneke Jonker een halve eeuw bestond, werd ze uitgeroepen tot Beemster Ondernemer van 2020. Normaal gesproken wordt de ondernemer van het jaar op de nieuwjaarsbijeenkomst van BO bekend gemaakt, maar vanwege de corona-maatregelen was sprake van een spontane overval voor de deur van de drogisterij aan de Rijperweg.