Afbeelding
Beeld uit een eerdere uitzending. (Foto: archief)

Purmerend mag trots zijn op eigen ondernemerstalkshow

Hoe bijzonder is het om als regio een eigen ondernemerstalkshow te hebben op tv? In februari zond RTV Purmerend alweer de vierde editie uit van Ondernemend Purmerend. Elke maand schuiven bij presentator Thierry van der Weide (tevens voorzitter van de VOWA) verschillende ondernemers aan om hun verhaal te vertellen. Vrijwilligers, tevens zelf ondernemer, zijn elke maand in touw om er een mooi programma van te maken.

Zij zoeken en vinden markante, vernieuwende, verrassende en hardwerkende ondernemers met een verhaal, ondernemers die het roer omgooien, ondernemers die worstelen en die boven komen. En waar, zo midden in de coronacrisis, delen, luisteren en inspireren voorop staan in de gesprekken.

Vast onderdeel is ook het bedrijfsbezoek waarin al verschillende bedrijven zijn langsgekomen die een kijkje gaven in de keuken, variërend van Gebr. Van ’t Hek tot Tom’s modelauto’s. horecamedewerkers vertelden over hoe ze de overgang van horecawerk naar zorg hebben ervaren, niet de minsten, zoals een bankdirecteur, geven een visie op de economische ontwikkeling, netwerkorganisaties zitten aan met tips over de mogelijkheden, en er wordt getoond hoe je goede thuiswerkplekken inricht.

Kortom: veel om iets van op te steken. Kijken dus, elke eerste zondag van de maand om 19.00 uur. Toch gemist? Het programma wordt herhaald om 21.00 en 23.00 uur en daarna dagelijks bij RTV Purmerend nog een aantal keer. Het is tevens te zien op de website van RTV: www. rtvpurmerend.nl, onder ‘gemist’.


Het programma van de lokale omroep wordt gemaakt in samenwerking met de verenigingen Purmerendse Regio Ondernemers (PRO), Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) en de Purmerendse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.