De eerste betonnen raamkaders zijn gezet.
De eerste betonnen raamkaders zijn gezet. (Foto: aangeleverd)

Bouw Westerzicht bij Golfbaan Purmerend gaat voorspoedig

De bouw van het appartementencomplex Westerzicht, een project van BPD en onderdeel van Golfbaan Purmerend, verloopt voorspoedig! Ondanks storm, regen , sneeuw en vorst zijn de werkzaamheden goed gevorderd.

Nadat de 2e verdiepingsvloer is afgestort zijn de kalkzandsteenwanden van de 2e verdieping geplaatst. Deze maand is begonnen met het leggen van de dakvloer. Het installatiewerk wordt hierop aangebracht waarna ook deze vloer afgestort kan worden. Alle balkonplaten zijn gelegd.

Op de locatie van een deel van de huidige golfbaan ontstaat een compleet nieuwe woonwijk

In de tweede week van februari zijn de overige kozijnen van de 1e verdieping en de grote loggia kozijnen van de 2e verdieping geplaatst. Ook is een aantal kolommen ter plaatse van de balkons aangebracht. Dit is ook goed op de bijgaande foto’s te zien. Tevens zijn de eerste betonnen raamkaders gemonteerd. Het metselwerk van de begane grond is gestart.

Op de locatie van een deel van de huidige golfbaan komt een hele nieuwe woonwijk in Purmerend. Niet zomaar een nieuwbouwwijk, maar een groene en prettige leefomgeving.

Statig landhuis

Daar waar ooit een voorname boerderij stond, verrijst tussen de glooiende graslanden een statig landhuis met 12 royale appartementen. De architectuur van dit landhuis ademt de sfeer van de voormalige landgoederen in de Purmer. De naam Westerzicht dankt de naam aan de naastgelegen Westerweg.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de totstandkoming van Westerzicht. Hier wonen is gezond wonen, leven en bewegen. Er is volop aandacht voor veilige en fijne langzaam verkeerroutes. Maar ook met het groen zorgt BPD ervoor dat de nieuwste wijk van Purmerend een gezonde wijk wordt. Zo krijgt bijvoorbeeld de inheemse flora en fauna zoveel mogelijk een plek in het nieuwe woongebied.

Met Westerzicht wordt de historie van de voormalige landgoederen en prachtige landhuizen in ere gehouden. Hierbij is aansluiting gezocht op de stijl van de originele woningen aan het lint. Het gebouw bestaat uit 4 etages en staat langs de Westerweg.

Je bereikt het appartementencomplex via een prachtige houten voetgangersbrug over het water. Aan de zuidzijde komt een nieuwe autobrug, zodat je ook met de auto het gebouw goed kunt bereiken. De bewoners parkeren hun auto onder het complex en voor bezoek is er parkeergelegenheid naast het landhuis.

Een aantal kolommen van de balkons is geplaatst.
Afbeelding
Afbeelding