Afbeelding
Multij-IJs: genomineerd in categorie klein. (Foto: archief)

PRO-nieuws...


Nieuw lid: Rajani Ott, Healthy Rituals

“We blijven manieren zoeken om toch naar buiten te treden”

Rajani Ott viel met haar bedrijf Healthy Rituals in Volendam, een combinatie van wellness, coaching, yoga studio en bodyhealing, bepaald niet in de prijzen tijdens de coronacrisis. “We waren net twee weken open met de yogastudio toen we de eerste 8 weken vanaf maart dicht moesten. Dat was enorm balen, we hadden er veel in geïnvesteerd. Op een gegeven heb ik het maar los gelaten, je kunt er toch niets aan veranderen.”

“Daarna kwamen we in een soort jojo terecht; dicht, open, dicht”, vervolgt ze. “Juist dan blijft het trekken om klanten binnen te krijgen. Toch zijn we daar flink mee bezig gebleven en hadden we in korte tijd 43 nieuwe leden erbij. Daar zijn we echt heel blij mee. Wat hielp daarbij was dat we niet met een abonnement werken maar met een tienrittenkaart. In deze onzekere tijd vinden mensen dat blijkbaar prettig. Als je ’s niet kan, dan kom je gewoon een andere keer.”

Bij Healthy Rituals staat alles er klaar voor als de deur weer open mag. “We zijn blijven investeren en bouwen, hebben de hele wellness-ruimte aangepakt, een footspa erbij gecreeëerd en duobehandelingen mogelijk gemaakt. Ook doen we nu gezichtsbehandelingen en permanente make-up: we hebben het aanbod aanzienlijk verbreed.”

Waar ze het meest moeite mee heeft is dat ze nergens naar toe kan met de energie die er is. “We zijn als ondernemers allemaal heel creatief bezig, we zitten vol energie, maar er zit een rem op, je kunt het niet naar buiten brengen. Dus zoek je andere manieren. Wij hebben 10.000 flyers besteld, want we gaan gewoon flyeren. En we blijven actief op social media. Met quotes, wat je kunt doen nu, gewoon iets in positieve zin. Even helder maken van wat er ook is en wat wel kan. Mensen stimuleren om bezig te blijven met zichzelf en zich niet te verliezen in de negativiteit die heerst. Er is echt nog wel positiviteit. Daardoor heb ik ook het afgelopen jaar nieuwe creativiteit gevonden en heeft het me ook dingen gebracht. Maar ik wacht net als iedereen gespannen op het moment dat we weer mogen.”

PRO-ondernemersprijs 2020

Bekendmaking winnaars nog even uitgesteld

Vlak voor de vorige editie van Regio Zaken werden de genomineerden voor de PRO-ondernemersprijs bekend gemaakt. Sporting de Gors, Multi-IJs en Kat's reclame in de categorie klein, en KramerKuiper Accountants en BRASA Purmerend in categorie groter.

Traditiegetrouw worden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt, altijd een feestelijk moment. Een bijeenkomst zit er vooralsnog voorlopig niet in. Om die reden heeft PRO besloten om de bekendmaking nog heel even uit te stellen totdat ze dit feestje op passende wijze kan vieren om er zo voor de winnaars een onvergetelijk moment van te maken. Het blijft dus nog even spannend, houd de nieuwskanalen en de nieuwsbrief in de gaten.

Afbeelding