Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Column PRO: Ondernemen is vooruitkijken, flexibel zijn en vooral Doorzetten

Algemeen

Beschikken over de juiste ondernemersvaardigheden is bepalend voor je succes, zegt men vaak. Maar wat maakt jou nu de ondernemer anno 2021? Vakkennis, marketing, netwerken en financiële administratie kun je jezelf aanleren. Kwaliteiten als enthousiasme, passie voor je product of dienst, risico’s durven nemen, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zitten in je DNA. 

Vooral de laatste twee zijn het afgelopen anderhalf jaar flink op de proef gesteld. Toch blijkt juist door flexibiliteit en doorzettingsvermogen keer op keer de saamhorigheid versterkt te worden. Samen zijn we tenslotte sterk, samen zijn we PRO:

WIJ ZIJN PRO: 

Vanuit de PRO: behartigen wij jouw belangen als lid. Deze belangen zijn soms direct zichtbaar, maar soms ook pas op lange(re) termijn. Dit laatste geldt bijvoorbeeld voor het aantal bedrijfspanden, scholing en gemeentelijke visies. Belangrijke ontwikkelingen die momenteel spelen en waar we ons actief voor inzetten zijn o.a. de ontwikkeling van de bedrijventerreinen in de regio en de afstemming daarvan op de behoefte van ondernemers uit de regio. De versterking van de band tussen onderwijs, overheid en ondernemers, voor een versterking van de arbeidsmarkt in de regio (denk o.a. aan Waterland werkt). De ontwikkeling rond het centrum van Purmerend aan de Kooimanweg en het nieuwe Waterlandkwartier en de consequenties daarvan voor de bereikbaarheid van het centrum van Purmerend (’t stadje). Maar ook zijn we actief en betrokken bij de visie op de toekomst van Purmerend na de fusie met de Beemster. Daartoe houden we intensieve contacten met de gemeente, ondernemers en andere ondernemersverenigingen in de regio o.a. via de VOWA.

Een bereikbare binnenstad

Inmiddels heeft er namens de PRO, PCO, KHN en Wereldhave een tweede gesprek plaatsgevonden met de gemeente Purmerend over de bereikbaarheid van de binnenstad en het parkeren. Namens de gemeente waren wethouder Eveline Tijmstra, Inge Reijmer en Addy Verschuren aanwezig. Tijdens dit constructieve gesprek is nogmaals het belang van een goed bereikbare binnenstad door de gemeente onderstreept. En zijn er afspraken gemaakt over de communicatie daarover. Concreet heeft dit de volgende punten opgeleverd:

1. De gemeente is volop bezig een visie met betrekking tot het verkeer in Purmerend te ontwikkelen. De bereikbaarheid van de binnenstad is daar een belangrijk onderdeel van. De stand van zaken hiervan zal in een in oktober te organiseren bijeenkomst met alle betrokkenen gedeeld worden. De gemeente neemt daartoe het initiatief en we zullen jullie daar tijdig over informeren.

2. Samen met de binnenstadmanager Inge Reijmer zal op 23 augustus een inventarisatie worden gemaakt van de huidige parkeerplaatsen in en rond de binnenstad. Daarbij zal gekeken worden hoe we de verwijzing naar deze parkeerplaatsen kunnen verbeteren. Daarnaast zal ook gekeken worden naar aspecten van veiligheid, verlichting en duidelijke looproutes van en naar deze parkeerplaatsen. Op deze wijze hopen we op korte termijn binnen de huidige mogelijkheden de situatie te verbeteren

3. De komende weken zullen alle ondernemers in de binnenstad geïnformeerd worden over de plannen die er zijn om het centrum van Purmerend de komende jaren verder te versterken. In 13 bijeenkomsten worden ondernemers daarover geïnformeerd. Uiteraard zullen we als PRO bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn. Wordt vervolgd.

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: aangeleverd)

PRO ACTIEF 

Nu de wereld langzaam maar zeker steeds wat verder open gaat en er weer wat meer ruimte komt om extra (kleinere) initiatieven te ontplooien, waaronder het overdragen van ervaring en kennis, is sinds kort PRO: ACTIEF in het leven geroepen. Gedragen door de leden die ook verantwoordelijk waren voor de PRO: Junior. En aangevuld door een aantal nieuwe leden die graag de handen uit de mouwen wilde steken. Een mooie groep ondernemers die initiatieven gaan ontplooien zoals op kleinere schaal netwerkborrels, bedrijfsbezoeken en kennissessies organiseren, om te zorgen dat het eenvoudiger wordt verbinding met elkaar te zoeken. Uiteraard staan zij open voor ideeën die aangedragen worden, en waarbij wij jou als ondernemer kunnen ondersteunen vanuit de PRO: Ook de maandelijkse Biznizbar borrels, het jaarlijkse zomerfeest en het nieuwjaarsfeest zullen onder PRO: Actief opgepakt worden.

WORDT NU LID, Samen bereiken we TENSLOTTE meer

Het doet ons goed ook deze maand weer een aantal nieuwe leden te mogen verwelkomen die ook de ruimte krijgen in dit blad om zichzelf kort voor te stellen. Met de slogan WIJ ZIJN PRO: zetten wij ons tenslotte samen in voor een beter ondernemersklimaat in de Beemster & Purmerend. Bovendien hebben wij nu een mooie lidmaatschapsactie. Wij hopen je spoedig te mogen begroeten op één van onze activiteiten. Schroom niet om ons aan te spreken of om met vragen contact op te nemen secretariaat@pro-site.nl